Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-12: «Πάρτι» Γενηδουνιά, Φιλίποβιτς στον Λαιμό (highlights)

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Ντίνο Γενηδουνιά, Φίλιπ Φιλίποβιτς επικράτησε 12-9 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό, στο πρώτο ντέρμπι της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. 

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-12: «Πάρτι» Γενηδουνιά, Φιλίποβιτς στον Λαιμό (highlights)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 2-0 με τους Φουντούλη, Φιλίποβιτς αλλά ο ΝΟΒ απάντησε γρήγορα με τους Σκουμπάκη, Καλογερόπουλο (2-2), με τον Δερβίση να δίνει και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-3).

Η Βουλιαγμένη στα πρώτα 2.30 λεπτά της δεύτερης περιόδου όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πέρασε και μπροστά. Βρήκε λύσεις στην επίθεση ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ξανά άστοχος στον παραπάνω και δεν είχε ρυθμό. Ο Τρούλος ισοφάρισε με πέναλτι (3-3) και ο Κουρούβανης, 5.45 για το τέλος της δεύτερης περιόδου έγραψε το 4-3 ενώ ο Παπάριτς πριν συμπληρώσουμε τρία λεπτά αγώνα στο δεύτερο οκτάλεπτο πέτυχε και το 5-3!

Ο Γενηδουνιάς με γκολ στον παραπάνω μείωσε στο γκολ (5-4) με την ομάδα του Πειραιά να προσπαθεί να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση σε ένα κολυμβητήριο δύσκολο και ιδιαίτερο. Και πάλι στον παραπάνω ο Σέρβος άσος Φιλίποβιτς έκανε το 5-5 με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει, έχοντας καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω σε αυτό το σημείο του αγώνα, σε αντίθεση με τον ΝΟΒ. 2/8 οι γηπεδούχοι στον παραπάνω, 4/6 οι φιλοξενούμενοι που είχαν ζητήματα με τις ποινές.

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Φιλίποβιτς στον παραπάνω (είχε χαθεί ο πρώτος σε αυτή την περίοδο) έδωσε το προβάδισμα ξανά (5-6) ωστόσο στη συνέχεια αποβλήθηκε με τρίτη ποινή ο Γραμματικός και ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε (6-6). Ο Μουρίκης πήρε αποβολή και πέναλτι και ο Φιλίποβιτς έγραψε το 7-6, με τον Σέρβο να φτάνει τα τέσσερα γκολ, ωστόσο ο Σκουμπάκης στην κόντρα ισοφάρισε (7-7) σε ένα οκτάλεπτο με ποινές, ένταση και διαμαρτυρίες. Ο Γενηδουνιάς στον παραπάνω και πάλι έγραψε το 8-7 για τον Ολυμπιακό ενώ εκτέλεσε τον Τζωρτζάτο με τον ίδιο τρόπο για το 9-7 (1.42 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Ο ίδιος, ο Γενηδουνιάς ήταν αυτός που έκανε και το 10-7 για τον Ολυμπιακό με τρίτο του σερί τέρμα (τέταρτο συνολικά) έξι λεπτά για το τέλος του αγώνα, αλλά ο Καπότσης άμεσα απάντησε (10-8). Ο Γενηδουνιάς που είχε πάρει...φωτιά, με πέναλτι (το κέρδισε ο Μουρίκης) έκανε το 11-8 και ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα με τέταρτο διαδοχικό του γκολ! Ο Φουντούλης έκανε το 12-8, με τον Μυλωνάκη στο τέλος να διαμορφώνει το τελικό 12-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-4, 2-3.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Τρούλος 1, Πάπαριτς 1, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Ο Μαυράκης «καθάρισε» στο τέλος τον Απόλλωνα

Στο άλλο ματς του γκρουπ, ο Πανιώνιος επικράτησε 12-11 εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει 11-11, στο 1.45 πριν από τη λήξη με τον Γκουσάροφ. Στα 15 δευτερόλπετα πριν από το φινάλε, όμως, ο Μαυράκης πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Πανιώνιο, εν μέσω διαμαρτυριών των γηπεδούχων που υποστήριξαν ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 5 λεπτά ο Πανιώνιος είχε εκτός αγώνα με τρεις ποινές επτά παίκτες τους Μοσκόφ (κορυφαίος σκόρερ με 4 γκολ), Δήμου Τάκη, Καλαϊτζή, Κοπελιάδη, Καπετανάκη, Μουρατίδη, Μπουζαλά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-12

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 4-4, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μουζαλάς, Ζουρίδης, Σπούνερ 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 4, Δήμου Τάκης, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μαυράκης 1.