Ολυμπιακός – Εθνικός 16-3: Κάποτε ήταν ντέρμπι...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 16-3 τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έκανε το επτά στα επτά στην Α1 πόλο των ανδρών.

Ολυμπιακός – Εθνικός 16-3: Κάποτε ήταν ντέρμπι...

Δεν συνάντησε δυσκολίες ο Ολυμπιακός και κέρδισε...κολυμπώντας (16-3) τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», με τον κόουτς Θοδωρή Βλάχο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς που έχει στο ρόστερ του, αφού η ομάδα προερχόταν από τον αγώνα με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.

Εκτός έμειναν οι Μπούσλιε, Κολόμβος (τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό) ενώ δεν παίζει και ο Ράντοβιτς λόγω της γνωστής τιμωρίας του από τη FINA. Στο τέρμα ήταν ο Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και σταθερότατος.

Ο Εθνικός χωρίς τους Γρηγοριάδη, Παπαδόγκωνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του νταμπλούχου Ελλάδας.

Με πέναλτι του Γενηδουνιά και ένα γκολ του Γραμματικού, 1.41 για το τέλος, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος όπου ο Ολυμπιακός είχε χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι νεαροί Γκίλλας (3 γκολ), Μαθιόπουλος (2 γκολ) ήταν...φωτιά και πέτυχαν όλα τα τέρματα του Ολυμπιακού σε αυτή την περίοδο, με τον Δερμιτζάκη να μειώνει προσωρινά σε 3-1 (7.06 για το τέλος του ημιχρόνου).

Ο Γραμματικός με δύο τέρματα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στα οκτώ γκολ (9-1), με τον Δερβίση να γράφει και το 10-1 ενώ ο Γενηδουνιάς από την περιφέρεια εκτέλεσε για το 11-1, 33 δευτερόλεπτα για το τέλος της τρίτης περιόδου και ο ίδιος στην κόντρα μετά το κλέψιμο του Γκίλλα πέτυχε και το 12-1.

Ο Φιλίποβιτς με ένα εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια έκανε το 13-1 για τον Ολυμπιακό, που έπαιζε καταπληκτική άμυνα και στην επίθεση προσπαθούσε να βγάλει ωραίες φάσεις στην κόντρα, κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα. Ο Εθνικός βρήκε τελικά γκολ με τον Μπεριστιάνο (13-2, 5.11 για το τέλος του αγώνα). Ο Φουντούλης, ο οποίος όπως και ο Φιλίποβιτς δεν πήρε πολλές προσπάθειες, έγραψε το 14-2, τρία λεπτά πριν από το τέλος, με τον Τεσάνοβιτς να φεύγει από το ματς με αποβολή με αντικατάσταση. Ακολούθησε ένα ακόμη γκολ του Γενηδουνιά (15-2), με τον Κατσαγούνο να γράφει το 15-3 ένα λεπτό πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Χρυσοσπάθη να διαμορφώνει το τελικό 16-3.

*Στην τελευταία περίοδο τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο Αχιλλέας Γραμματικός και αποχώρησε.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-1, 5-0, 4-2.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 4, Γραμματικός 3, Μαθιόπουλος 2, Γκίλλας 3, Δερβίσης 1, Φιλίποβιτς 1, Φουντούλης 1, Χρυσοσπάθης 1.

Εθνικός: Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος 1, Κατσαγούνος 1.