Α1 πόλο ανδρών: Ο Εθνικός πήρε 9-8 το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (vid)

Αμφίρροπος αγώνας διεξήχθη στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά ανάμεσα στον Εθνικό και τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση, ωστόσο οι Πειραιώτες επικράτησαν των Θεσσαλονικέων με 9-8 και πήραν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Α1 πόλο ανδρών: Ο Εθνικός πήρε 9-8 το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (vid)

Μεγάλος νικητής ήταν ο Εθνικός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που έγινε σήμερα (23/10) στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά για την 4η αγωνιστική του Α' ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος Α1 ανδρών.

Η αναμέτρηση μεταξύ των «κυανόλευκων» και του «Δικεφάλου» ήταν απολαυστική και είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, με συνεχείς ανατροπές στο σκορ. Τελικό αποτέλεσμα 9-8 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν έτσι την τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν στους 9 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 3.

Ο Eθνικός του Φάνη Κουντουδιού πήρε ένα προβάδισμα με 5-3 στα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά οι πολίστες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έκαναν προσωρινά την ανατροπή και προηγήθηκαν με 7-8 στα 5.35'' πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες όμως κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν με τον Παπαδόγκωνα (4.37'', 8-8) και στη συνέχεια να πετύχουν το νικητήριο γκολ με τον Βιτέλλα (4.08'', 9-8). Στη συνέχεια υπήρξαν εκατέρωθεν ευκαιρίες που χάθηκαν και έμεινε έτσι τελικό το 9-8 στον αγώνα που διαιτήτευσαν οι Σταυρίδης, Μπιράκης.

Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τεσάνοβιτς με 3 γκολ, ενώ ίδια τέρματα πέτυχαν και οι Κούπμαν, Κεχαλάρης για τους ηττημένους.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, και ο γενικός διευθυντής Γιάννης Γιαννουρής.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 3-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 3, Βαλλιανάτος, Θεοδόσης-Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος 1, Χαραλαμπόπουλος, Γκάτζος, Δροσόπουλος, Κόχειλας 1, Ζωγράφος.

ΠΑΟΚ (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν., Μαρινάγης, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς 2, Κεφαλάς, Μπαγλατζής, Προσινικλής Π., Κούπμαν 3, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Ιωσήφ, Τόττης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το παιχνίδι, όπως μεταδόθηκε απευθείας από το ΚΟΕ TV: