Φιλίποβιτς: «Κορυφαία αθλητική οικογένεια ο Ολυμπιακός»

Ο Σέρβος άσος του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς αποτελεί με διαφορά την κορυφαία μεταγραφή στην Ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Τι είπε για το LEN Champions League, το νέο κολυμβητήριο του νταμπλούχου Ελλάδας και τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.

Φιλίποβιτς: «Κορυφαία αθλητική οικογένεια ο Ολυμπιακός»

Είναι τιμή για το ελληνικό πόλο που λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Τόκιο από την εθνική μας ομάδα ο χρυσός Σέρβος αριστερόχειρας άσος θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με το σκουφάκι του νταμπλούχου Ολυμπιακού.

Στο περιθώριο της media day του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για λίγα λεπτά με τον MVP των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο (ήταν MVP και στο Ρίο όπου η Σερβία πήρε το χρυσό αλλά και πρώτος σκόρερ) Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Τον άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του αλλά είναι νικητής και είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό για να σηκώσει το Champions League μέσα στο Βελιγράδι.

Δεν θα είναι εύκολο, το λέει και ο ίδιος, ο οποίος όταν πήγε η κουβέντα στη Νόβι Μπέογκραντ, που έχει κάνει φέτος ένα... καράβι μεταγραφές και είναι φαβορί για το Champions League, εκείνος μας διέκοψε και συμπλήρωσε πως, εκτός από τους σπουδαίους συμπατριώτες του που πήραν μεταγραφή στην ομάδα του Βελιγραδίου, βρίσκεται πλέον και ο δικός μας Άγγελος Βλαχόπουλος.

Έχει... σαρώσει τα πάντα, αλλά παραμένει σεμνός, ταπεινός και διψασμένος για νέες κατακτήσεις, αυτήν τη φορά με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Φιλίποβιτς στο ξεκίνημα των δηλώσεών του χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό αθλητική οικογένεια (από τις κορυφαίες στην Ευρώπη) και όχι ομάδα: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε μία από τις κορυφαίες αθλητικές οικογένειες της Ευρώπης. Είμαι πανευτυχής που είμαι εδώ στην Ελλάδα. Σύντομα θα έχουμε τις πρώτες εντυπώσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το πώς είναι η ομάδα στο πρωτάθλημα και στο Champions League.

Όλα είναι εξαιρετικά και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες που έγινε γνωστό πως η οικογένεια του Ολυμπιακού θα έχει το δικό της κολυμβητήριο τα επόμενα χρόνια. Φανταστικά νέα. Θεωρώ πως έχω κάνει την καλύτερη επιλογή. Δεν ήταν εύκολο, αλλά πιστεύω πως πήρα τη σωστή απόφαση να παίξω στον Ολυμπιακό. Θα πούμε περισσότερα τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Φιλίποβιτς.

«Δεν είναι μόνο η Νόβι Μπέογκραντ»

Η Νόβι Μπέογκραντ είναι η ανερχόμενη δύναμη στο πόλο της Σερβίας και η ομάδα που έκανε το καλοκαίρι πάρα πολλές και σπουδαίες μεταγραφές. Θα διοργανώσει το final 8 στο Βελιγράδι και φυσικά είναι εκ των φαβορί για το τρόπαιο. Έχει πολλούς Σέρβους διεθνείς (συμπαίκτες με τον Φιλίποβιτς στο Τόκιο), ωστόσο όταν ξεκινήσαμε την ερώτηση ο άσος του Ολυμπιακού μάς διέκοψε για να συμπληρώσει μόνος του: «Και ο Άγγελος Βλαχόπουλος, όχι μόνο οι συμπατριώτες μου».

Ο Φιλίποβιτς, που είναι χρόνια στην κορυφή με την Προ Ρέκο, ξεκαθάρισε πως «δεν είναι μόνο η Νόβι Μπέογκραντ. Είναι πολλές ομάδες που παίζουν στο Champions League. Ξέρουν τη διοργάνωση, όπως ο Ολυμπιακός. Η Νόβι Μπέογκραντ είναι φυσικά νέα στο Champions League. Θα είναι πολύ δύσκολο το να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να το πιστέψουμε μέχρι το τέλος. Να έχουμε πίστη».

Για τον Άντρια Πρλαΐνοβιτς, που έχει κατακτήσει το Champions League με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, μας είπε:

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία του αθλήματος. Δεν ανταγωνίζομαι με κάποιον. Είμαι μέλος της ομάδας και θέλω να πετύχω αυτήν τη στιγμή τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα μου».

«Περήφανη η οικογένειά μου»

Μετά το χρυσό στο Τόκιο υπήρξαν δημοσιεύματα στη Σερβία που ανέφεραν πως ο Φιλίποβιτς μικρός δεν... τρελαινόταν για το πόλο και ήθελε να παίζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Η μητέρα του ήταν εκείνη που επέμενε και για μία εβδομάδα οι δυο τους δεν... μιλούσαν μέχρι που ο Φιλίποβιτς ξεκίνησε προπονήσεις στο πόλο. «Δεν είναι έτσι ακριβώς. Κάτι αντίστοιχο, αλλά όχι ακριβώς αυτό που γράφτηκε. Γράφουν διάφορα οι εφημερίδες. Σημασία έχει πως η οικογένειά μου είναι περήφανη για όλα όσα έχω πετύχει με την Εθνική Σερβίας αλλά και τις ομάδες μου. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν περήφανη, ακόμη και να μην είχα πετύχει τόσα πολλά στο πόλο» υπογράμμισε ο 34χρονος αριστερόχειρας περιφερειακός.


«Λαμβάνω τα μηνύματα του κόσμου και ανυπομονώ»

Ο Φιλίποβιτς είναι ένας παίκτης που παθιάζεται έντονα. Στο νερό είναι «λιοντάρι» και είναι σίγουρο πως θα... δέσει με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Λαμβάνει, όπως μας είπε, ήδη μηνύματα και ανυπομονεί: «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι από τους πιο ένθερμους στην Ευρώπη. Λαμβάνω τα μηνύματά τους. Είναι όλα θετικά και ανυπομονώ να τους συναντήσω και να παίξω μπροστά τους».


Ακόμη ένα ματς για τη χρυσή γενιά

Στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, όταν και θα δούμε τη Σερβία χωρίς Φιλίποβιτς, Πρλαΐνοβιτς, Άλεξιτς, Πιγέτλοβιτς (Ντούσκο και Γκόικο), Στέφαν Μίτροβιτς, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο «φτωχότερο» θα είναι το τουρνουά. Ο Φιλίποβιτς μάς αποκάλυψε πως όλοι τους θα φορέσουν για ακόμη μία φορά το σκουφάκι της Σερβίας, σε αγώνα-γιορτή που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα διεξαχθεί.

Ο 34χρονος άσος συμφώνησε πάντως μαζί μας πως αυτή η Σερβία της τελευταίας δεκαετίας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει: «Σίγουρα ο κόσμος και η Ιστορία θα δείξουν εάν είμαστε οι καλύτεροι. Θεωρώ όμως πως ναι. Είμαστε μια γενιά που έχει κερδίσει τόσα πολλά αυτήν τη δεκαετία. Έχουμε πετύχει κάτι που δεν έχει συμβεί όχι μόνο στο πόλο αλλά και στα άλλα ομαδικά αθλήματα. Η Ιστορία θα δείξει, αλλά αυτό που έχουμε πετύχει την τελευταία δεκαετία είναι μοναδικό».