Γιάννης Φουντούλης: Ο Mr 1005 γκολ του Ολυμπιακού (vid)

Δύο χρόνια μακριά από το μεγάλο λιμάνι και τον Ολυμπιακό ήταν πολλά για τον Γιάννη Φουντούλη. «Αιώνες». Ο Χιώτης άσος επέστρεψε και έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τους Αντώνη Βλοντάκη, Γιάννη Θωμάκο.

Γιάννης Φουντούλης: Ο Mr 1005 γκολ του Ολυμπιακού (vid)

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης ξανά στον Ολυμπιακό. Ο κορυφαίος Έλληνας πολίστας της εποχής, ο Mr Goal της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανακοινώθηκε και είναι έτοιμος στην Α1 πόλο των ανδρών να γράψει ιστορία και να ξεπεράσει τους Αντώνη Βλοντάκη, Γιάννη Θωμάκο.

Ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν έφυγε το 2019 για τη Φερεντσβάρος είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 1000 γκολ! Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή ο Χιώτης περιφερειακός μετράει 1005 στη μεγάλη κατηγορία με το σκουφάκι του Ολυμπιακού αλλά και της Χίου, απ’ όπου και ξεκίνησε την καριέρα του φυσικά.

Γ. Φουντούλης στο ΦΩΣ: «Οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν με τον Ολυμπιακό»

Είναι τέταρτος στη σχετική κατηγορία, πίσω από τον Γιώργο Αφρουδάκη και τους Αντώνη Βλοντάκη, Γιάννη Θωμάκο, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει απόμ την ενεργό δράση.

Ο μεγάλος «Άφρου» δεν...πιάνεται αφού μετρά 1685 τέρματα αλλά τους άλλους δύο σπουδαίους άσους του παρελθόντος ο Γιάννης Φουντούλης θα τους αφήσει πίσω του. Το κρητικό τανκ, ο φουνταριστός Αντώνης Βλοντάκης μετρά 1085 γκολ και η «τορπίλη» από τη Νέα Σμύρνη, ο Γιάννης Θωμάκος 1021. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως σύντομα ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ στο Champions League, θα ανέβει στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών.

Επίσημο: Ο Γιάννης Φουντούλης επέστρεψε στον Ολυμπιακό - O άνθρωπος γκολ στο λιμάνι!

Ο σπουδαίος Γιώργος Αφρουδάκης σημείωσε αυτά τα γκολ (1685) σε 24 χρόνια (1992-2016) στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Γιάννης Φουντούλης έχει 1005 σε 15 σεζόν (2004-2019). Ο αρχηγός της Εθνικής, ο οποίος υπέγραψε για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, έμεινε...πίσω δυο σεζόν που τον είδαμε να φοράει το σκουφάκι της Φερεντσβάρος.

Αντίθετα ο Γιώργος Αφρουδάκης αν και είχε προτάσεις, ποτέ δεν αγωνίστηκε στο εξωτερικό.

Το εντυπωσιακό είναι πως και οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της Α1 πόλο των ανδρών, έχουν φορέσει το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Οι τρεις (Φουντούλης, Βλοντάκης, Θωμάκος) έχουν κατακτήσει τα πάντα ενώ ο Γιώργος Αφρουδάκης δεν κατάφερε να πάρει με τον Ολυμπιακό μόνο το Champions League, αν και έφτασε το 2007 στο φάιναλ φορ στο Μιλάνο.