Μία «ανάσα» από το 35ο ο Ολυμπιακός, 11-9 την Βουλιαγμένη

Ο Ολυμπιακός νίκησε 11-9 την Βουλιαγμένη στον Πειραιά και έκανε το 2-0 στην σειρά των τελικών που τον φέρνει μία «ανάσα» από την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος της ιστορίας του και 9ου σερί στην Α1 Ανδρών.

Μία «ανάσα» από το 35ο ο Ολυμπιακός, 11-9 την Βουλιαγμένη

«Αγκαλιά» με το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και ένατο σερί βρίσκεται ο αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 11-9 της Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έκαναν το 2-0 στην σειρά των τελικών που τους φέρνει πλέον μία «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου και την διατήρηση των «σκήπτρων» στον θεσμό. Έναν τίτλο που θα επιδιώξει πλέον να «σφραγίσει» το Σάββατο (15/5, 18.00) στην έδρα του ΝΟΒ.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με την εμφάνισή της και με βασικό όπλο και πάλι τη άμυνα, την έξοχη παρουσία του τερματοφύλακα Μάνου Ζερδεβά αλλά και τις λύσεις που βρήκε στην επίθεση από την περιφέρεια, έφτασε σε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο φορμαρισμένος Ντίνος Γενηδουνιάς που πέτυχε πέντε γκολ και έδειξε στους Πειραιώτες για τη νίκη, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Ντάουμπε που σημείωσε τρία τέρματα στο ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έδειξε από το ξεκίνημα τις… διαθέσεις του και από την πρώτη κιόλας περίοδο προηγήθηκε της Βουλιαγμένης 4-2. Το ημίχρονο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν προβάδισμα δύο τερμάτων (6-4), ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο έφτασαν και στο 10-7 που τους έφερε ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη προσπάθησε να μειώσει για να αποσοβήσει την ήττα, αλλά τα σημάδια κούρασης και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης επέτρεψαν τελικά στον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη με 11-9 που φέρνει πλέον τον Θρύλο «αγκαλιά» με την κούπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-9

Οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 4-3, 1-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ιρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης 2, Λόζινα, 1 Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.