Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 10-15: Τον...σκούπισε!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 15-10 στην Ηλιούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης και με 2-0 νίκες προκρίθηκε για ακόμη μία χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος πόλο στην Α1 των ανδρών

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 10-15: Τον...σκούπισε!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και βρέθηκε μπροστά με 4-0 (Ίρβινγκ 2, Κάκαρης, Καπότσης) απέναντι σε έναν Απόλλωνα Σμύρνης που δεν μπορούσε να βρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος της περιόδου μείωσε σε 4-1 ο Γωνιωτάκης αλλά ο Χρυσοσπάθης ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 5-1 για τον εντυπωσιακό Ολυμπιακό.

Ο Απόλλων Σμύρνης μείωσε σε 5-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά ο Ολυμπιακός...απάντησε με Ντάουμπε, Δερβίση και η διαφορά για πρώτη φορά στον αγώνα πήγε στα πέντε τέρματα (2-7, 2.49 για το τέλος του ημιχρόνου). Ο Μοσκόφ και πάλι έκανε το 7-3 για να μειώσει στα τρία γκολ ο Γούνας με πέναλτι. Ο Ίρβινγκ όμως στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 8-4 για τον Ολυμπιακό που είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, με τον Ίρβινγκ να έχει τρία γκολ.

Με γκολ του Σκουμπάκη στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με πέντε γκολ (9-4) αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει αφού ακολούθησε ένα 3-0 (Σολανάκης, Γούνας, Μοσκόφ) του Απόλλωνα Σμύρνης σε διάστημα δύο λεπτών και έτσι το σκορ έγινε 7-9 (5.37 για το τέλος της τρίτης περιόδου) ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά με τον Απόλλωνα να επιστρέφει στο τρίτο οκτάλεπτο. Μάλιστα ο Αλαμάνος 1.29 για το τέλος της περιόδου μείωσε στο γκολ (8-9). Ο Γενηδουνιάς από την περιφέρεια σημείωσε ένα κρίσιμο τέρμα αλλά ο Γούνας στο τέλος...απάντησε και μείωσε πάλι στο γκολ, με τον Ολυμπιακό να δέχεται σε αυτό το οκτάλεπτο πέντε τέρματα ενώ σε 16 είχε δεχθεί τέσσερα!

Έτσι ο δεύτερος ημιτελικός της σειράς των πλέι οφ έγινε ντέρμπι στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έγραψε το 11-9 για τον Ολυμπιακό, με τον Απόλλωνα να μένει στο ματς με το γκολ του Αλαμάνου (10-11, 5.53 για το τέλος του αγώνα), ωστόσο ο νταμπλούχος Ελλάδας με τον Χρυσοσπάθη...απάντησε άμεσα για το 12-10 (4.36 για το φινάλε) και ο Γενηδουνιάς, ο οποίος "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία διαμόρφωσε το 13-10 για τον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου (3.27 πριν από το τέλος της αναμέτρησης).

Ο Απόλλων στην επόμενη επίθεση κέρδισε πέναλτι αλλά ο Μοσκόφ σούταρε το δοκάρι. Αντίθετα, ο Γενηδουνιάς δεν λάθεψε από τα πέντε μέτρα και 1.46 πριν από το τέλος έβαλε τέλος στα όποια όνειρα του Απόλλωνα για να φέρει τη σειρά στα ίσα, γράφοντας το 14-10 για τον Ολυμπιακό που για μία ακόμη σεζόν είναι στους τελικούς. Ο Καπότσης 1.09 για το φινάλε διαμόρφωσε το 15-10 για τους Πειραιώτες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-15

Οκτάλεπτα: 1-5, 3-3, 5-2, 1-5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 4, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης 2, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 3, Γαλανόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόβ 3, Βιτέλλας , Μπόουεν, Γούνας 3, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Φέγγος.