ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 5-8: Πέρασε από την Ηλιούπολη

Σημαντική εκτός έδρας νίκη (8-5) για τον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 5-8: Πέρασε από την Ηλιούπολη

Στο παρθενικό ντέρμπι Δικεφάλων στην ιστορία του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών, νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε με 8-5 της ΑΕΚ, στην Ηλιούπολη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ, με βασιό όπλο την άμυνα και τον τερματοφύλακά του Ξενοφώντα Σιορδίλη, επέβαλε τον ρυθμό του από το δεύτερο οκτάλεπτο και έφτασε στους 13 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 8 βαθμούς.

Μετά το πρώτο οκτάλεπτο (2-2), ο ΠΑΟΚ πήρε μια διαφορά δύο τερμάτων (4-2 ημίχρονο) και στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 6-3. Αυτή τη διαφορά των τριών τερμάτων τη διατήρησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και στην τελευταία περίοδο και έτσι έφυγε από την Αθήνα με ένα αποτέλεσμα που τη διατηρεί σε τροχιά πλέι οφ.

Θυμίζουμε πως στο τέλος του πρώτου γύρου, οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας συνεχίζουν στα πλέι οφ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 1-2, 2-2.

AEK (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούξεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης, Γιαννουρής, Βλατάκης, Στελλάτος 2, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος Κ.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Νάνος 1, Ραντόγεβιτς, Προσινικλής Ν., Μαρινάγης 1, Κεχαλάρης, Γιαννόπουλος 2, Σγουρίδης, Παπάκος Ι. 2, Προσινικλής Π. 1, Ράντονιτς 1, Ιωσήφ, Μανθογιάννης, Λαλιάς, Κουτσαντάς.