ΑΕΚ-Ολυμπιακός 5-17: «Τυφώνας» ο Θρύλος!

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός συνέτριψε 17-5 τη νεοφώτιστη ΑΕΚ στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας για τη 2η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 5-17: «Τυφώνας» ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός λίγες μόλις μέρες μετά την ήττα από τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά, μπήκε στο νερό αγριεμένος απέναντι στη νεοφώτιστη αλλά ενισχυμένη ΑΕΚ που θέλει να έχει φέτος στην πρώτη της παρουσία ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Βέβαια οι νταμπλούχοι του Θοδωρή Βλάχου ήταν ισοπεδωτικοί και έφτασαν άνετα στη νίκη με 17-5.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο ήταν μπροστά με 4-0, σκόραρε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (5-0), η ΑΕΚ σκόραρε για πρώτη φορά περίπου δέκα λεπτά μετά το πρώτο σπριντ και ακολούθησε ένα ακόμη σερί από τον Ολυμπιακό που ανέβασε τη διαφορά στα οκτώ γκολ (9-1).

Φυσικά τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει καλό ρυθμό στην επίθεση ενώ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα. Στην τρίτη περίοδο υπήρξε χαλάρωση αμυντικά ενώ είναι λογικό να κατεβάσει και η ομάδα ταχύτητα αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο.

Έτσι ο Ολυμπιακός που σε 16 λεπτά είχε δεχθεί μόλις ένα τέρμα, είδε την εστία του να παραβιάζεται τρεις σε ένα οκτάλεπτο, με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να σκοράρουν από την πλευρά τους τέσσερα ακόμη τέρματα για να φτάσουμε στο 13-4.

Το +9 που έκλεισε η τρίτη περίοδος ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, μέχρι σε εκείνο το σημείο βέβαια γιατί στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (14-4, 15-4, 16-5, 17-5), παίζοντας και πάλι πολύ καλή άμυνα.

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 1-5, 3-4, 1-4.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούξεβιτς 2, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής, Ράντζεν 1, Στελλάτος, Βέκκος, Μαυρωτάς Αρ., Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος Κ.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος 2 , Πρέκας 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης 4, Μουρίκης 1, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 2, Σύρμας, Γραμματικός 1, Μαθιόπουλος.