Παναθηναϊκός: «Έριξε» επίσημα το πόλο στην Α2- Το βάρος στα άλλα ομαδικά

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έριξε το πόλο στην Α2, που... ούτως ή άλλως αγωνιστικά ήταν για υποβινασμό, αλλά κρατήθηκε από την αναδιάρθρωση. Κίνηση "στρατηγικής" ονόμασαν την απόφαση αυτή.

Παναθηναϊκός: «Έριξε» επίσημα το πόλο στην Α2- Το βάρος στα άλλα ομαδικά

Αυτό που φημολογούνταν εδώ και καιρό έγινε πράξη και επίσημα. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ρίχνει το πόλο του Παναθηναϊκού, που ούτως ή άλλως φαίνονταν πως θα έπεφτε αγωνιστικά, αλλά «κρατήθηκε» με την απόφαση της αναδιάρθρωσης ώστε να μην υπάρξει υποβιβασμός και μάλιστα δεν είχε ταξιδέψει στη Χίο για να δώσει αγώνα, αφού ήξερε πως τελικά… δεν θα πέσει.

Πόλο: Δεν πήγε στη Χίο να παίξει ο Παναθηναϊκός, μηδενίστηκε, αλλά… δεν πέφτει!

Τι άλλαξε σε αυτή την απόφαση; Είναι μία κίνηση «στρατηγικής», όπως την ονόμασαν οι «πράσινοι» για να δοθεί βαρύτητα (και λεφτά) σε άλλα ομαδικά αθλήματα που βρίσκονται σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος τιμά την υδατοσφαίριση στην Ελλάδα από το 1928 με την ίδρυση του τμήματος πόλο των ανδρών. Πρόκειται για μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες με συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ευρώπη με νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και συμμετοχή στους 16 του Eurocup.

Ακόμα ο Σύλλογος έχει πολίστες που έχουν συμμετάσχει σε εθνικές ομάδες που έχουν λάβει μέρος σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος πρωταγωνιστής στις ακαδημίες καθώς έχει διψήφιο αριθμό επίσημων πανελληνίων τίτλων και δεκάδες ανεπίσημους.

Όλη αυτή η ιστορική αναφορά γίνεται για έναν και μόνο λόγο , για να καταλάβουν εχθροί και φίλοι ότι η διοίκηση του Συλλόγου γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του τμήματος και ασφαλώς το πόλο είναι ένα από τα παιδιά της «μάνας του λόχου» και θα συνεχίσει την πορεία του.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως και για λόγους αγωνιστικής «στρατηγικής» κρίνεται αναγκαίο η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία και να πέσει το βάρος πάνω στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα που ήδη βρίσκονται σε τροχιά πρωταθλητισμού και έχουν επιστρέψει και πάλι στους τίτλους.

Ασφαλώς και θα συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομών του «τριφυλλιού» καθώς ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει μια από τις καλύτερες ακαδημίες υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα κάτι που φαίνεται και από τα πλασαρίσματα στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το τμήμα θα βασιστεί στα «σπλάχνα» του με τον ξεκάθαρο στόχο όλων στο άμεσο μέλλον να υπάρχει συνέχεια των επιτυχιών των ακαδημιών του τμήματος και στην πρώτη ομάδα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας