Απόλλων Σμύρνης: Απέκτησε τον Χατζηκυριακάκη

Παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης είναι ο Μάριος Χατζηκυριακάκης όπως ανακοίνωση η "Ελαφρά Ταξιαρχία". 

Απόλλων Σμύρνης: Απέκτησε τον Χατζηκυριακάκη

Μεταγραφική ενίσχυση για την ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης που απέκτησε τον πολύπειρο Μάριο Χατζηκυριακάκη. Ο 36χρονος περιφερειακός, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Υδραϊκό, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την "Ελαφρά Ταξιαρχία" την επόμενη χρονιά στην Α1 πόλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:

"Η ποιοτική ενίσχυση της… αμφίβιας ελαφράς ταξιαρχίας με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχίζεται. Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση για τον επόμενο χρόνο του Μάριου Χατζηκυριακάκη!

Ο πολύπειρος περιφερειακός μπορεί να έχει κλείσει τα 36 του χρόνια, αλλά στο νερό έχει δυνάμεις που θυμίζουν 20αρη και παράλληλα έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να προσφέρει ποικιλοτρόπως τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της επίθεσης.

Διεθνής με όλα τα τμήματα των Εθνικών ομάδων όπως, βεβαίως, και της Εθνικής Ανδρών με την οποία πανηγύρισε ως 14ος παίκτης της ομάδας την σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ το 2005.

Όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο έχει να επιδείξει μια αξιοθαύμαστη πορεία, με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2005 και του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών το 2006 με το σκουφάκι του Εθνικού Πειραιώς.

Έχοντας θητεία και στον Ολυμπιακό, ως συμπαίκτης τότε (2011-12) του Γιάννη Κατρουζανάκη, ο Μάριος Χατζηκυριακάκης αγωνίστηκε τη σεζόν που τελείωσε στον Υδραϊκό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος από την ομάδα του Αλίμου".

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης τόνισε:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε μια ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό. Γενικά σε όσες ομάδες αγωνίστηκα αυτές είχαν πάντα υψηλούς στόχους, όπως την έξοδο στην Ευρώπη. Φέτος καταφέραμε με τον Υδραϊκό να κατακτήσουμε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ομάδας και ήρθα στον Απόλλωνα για να βοηθήσω, ώστε να κατακτήσουμε ακόμη ένα. Πέρσι ο Απόλλων πήρε το χάλκινο μετάλλιο, φέτος αυτό χάθηκε στο… νήμα από την πρώην ομάδα μου.

Εύχομαι να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και η ομάδα μας να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, που - για να μην κρυβόμαστε – αφορούν εκ νέου το μετάλλιο. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Αν έχουμε συγκέντρωση και ακολουθούμε το πλάνο και του προπονητή και της διοίκησης στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Βιογραφικό

Μάριος Χατζηκυριακάκης

Ημερομηνία Γέννησης: 30-01-1984

Ύψος: 1,88 μ.

Θέση: Περιφερειακός

Προηγούμενες ομάδες

Εθνικός Πειραιώς 1998-2009

ΠΑΟΚ 2009-2010

ΝΟ Χίου 2010-11

Ολυμπιακός 2011-12

ΝΟ Χίου 2012-13

Εθνικός Πειραιώς 2013-2016

Υδραϊκός 2016-2018

ΝΟ Χανίων 2018-19

Υδραϊκός 2019-2020