Τα... αξέχαστα στα ματς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (vids)

Θεοδωρίδης, Δομάζος, Γιούτσος θυμούνται αξέχαστε ιστορίες από ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

ΣΑΒΒΑΣ: Τα δικά μου αξέχαστα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι δύο. Ένα στο Καραϊσκάκη, θέλει ελάχιστα λεπτά να λήξει, όποιος κερδίσει παίρνει το πρωτάθλημα. Βγαίνει ο Σοφιανός, μου τραβάει ένα σουτ, πετάγομαι στο «Γ» και γραπώνω την μπάλα. Πήραμε το πρωτάθλημα. Και ένα στη Λεωφόρο, που πάλι όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε τον τίτλο, για την ακρίβεια τον Παναθηναϊκό τον βόλευε και η ισοπαλία. Στο τέλος του ματς βρίσκεται ο Πανάκης μπροστά μου, σουτάρει, πέφτω και αποκρούω, έρχεται ο Θεοφάνους να σκοράρει και αποκρούω ξανά. Με πιάνει στα αποδυτήρια ο Βαγγέλης Χέλμης και μου λέει «μου έσωσες τη ζωή, θα τον σκότωνα τον διαιτητή και θα με έβαζαν φυλακή»!

ΔΟΜΑΖΟΣ: Ακούστε λοιπόν τι έκανε ο Μαντζεβελάκης. Παίζουμε με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και έχω καβγά με τον Πολυχρονίου. Ξένος ο διαιτητής, μας έβγαλε και τους δύο έξω. Βγήκαμε έξω και βλέπαμε μαζί τον αγώνα με τον Κώστα. Έρχεται ο Μαντζεβελάκης και μας λέει «θέλετε να ξαναπαίξετε;». Του λέμε «το ρωτάτε; Σαν τρελοί». Πάει και πιάνει τον διαιτητή, του λέει «αυτοί οι δύο που βλέπεις είναι αδέρφια»! Και τον έπεισε να μας βάλει μέσα! Και μπήκαμε πάλι μέσα!

ΣΑΒΒΑΣ: Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει, αλλά ποτέ μην προεξοφλείς με τον Παναθηναϊκό, θα είναι μεγάλο λάθος αν τον υποτιμήσουμε - και αυτό θα πω στους παίκτες.

ΔΟΜΑΖΟΣ: Η ιστορία λέει ότι όταν εμείς ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, πολλές φορές χάναμε και το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός σήμερα είναι οπωσδήποτε καλύτερη ομάδα, αλλά το ματς δεν θα είναι εύκολο. Διότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολύ βαθμούς και γόητρο, απέναντι στον Ολυμπιακό είναι η μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν την ηρεμία τους. Δεν θα κάνει περίπατο ο Ολυμπιακός, το βλέπω 50%-50%. Ο Παναθηναϊκός είναι και πιο ξεκούραστος από τον Ολυμπιακό που έτρεξε πάρα πολύ μεσοβδόμαδα με την Τότεναμ. Το άσχημο είναι ότι δεν θα πάει ο κόσμος. Παλιά παίζαμε σε φίσκα γήπεδα που ήταν οι οπαδοί μισοί- μισοί, έτσι φτιαχνόμουν εγώ.

ΣΑΒΒΑΣ: Η έδρα του ΠΑΟ ήταν στρούγκα.

ΓΙΟΥΤΣΟΣ: Εκεί φτιαχνόμουν να παίζω.

ΓΙΟΥΤΣΟΣ: 1-2 θα κερδίσει ο Ολυμπιακός.

ΚΑΜΑΡΑΣ: Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα δήλωση για πρόβλεψη σκορ. Έχω χάσει τρεις φορές με 1-0 από τον Ολυμπιακό ενώ ήμασταν το φαβορί... Θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό ματς σε εποχή που ο Ολυμπιακός ήταν σε κρίση, είχε σταματήσει ο Σάββας, δεν έχει έρθει ακόμα ο Γιούτσος, παίζουμε στη Λεωφόρο ημιτελικό Κυπέλλου, προηγηθήκαμε 2-0 και 3-1, αλλά χάσαμε 3-5! Με έναν Ολυμπιακό τότε σε μεγάλη κρίση.

ΣΑΒΒΑΣ: Αν ο Ολυμπιακός παίξει ως σημερινός Ολυμπιακός, σαν αυτόν που είδαμε με την Τότεναμ, δεν υπάρχει περίπτωση να μη νικήσουμε. Όμως να ξέρουν οι παίκτες μας ότι θα είναι πολύ δύσκολο το ματς και πρέπει να τα δώσουν όλα.

ΔΟΜΑΖΟΣ: Παίζουμε με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας και έχουμε τον Ανδρέου αριστερό μπακ, δυνατός, έχει αντίπαλό του τον Σιδέρη, ο οποίος έβγαινε ως «σιδηρόδρομος» πάνω κάτω. Έβρεχε, γλιστερό το γήπεδο, λάσπες. Σε μια φάση ξεχύνεται ο Σιδέρης, τον βλέπει ο Ανδρέου και τρέχει, έρχεται ο ένας από τη μία και ο άλλος από την άλλη, με 100 χιλιόμετρα και οι δύο, κόβει την μπάλα δεξιά ο Σιδέρης και φεύγει ο Ανδρέου μέσα στην καταπακτή! (Ξεσπάμε σε γέλια όλοι). Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Έπεσε μέσα στην καταπακτή που οδηγούσε στα αποδυτήρια και ήταν κοντά στη γραμμή. Είπαμε «πάει, σκοτώθηκε».