Το ρίσκο του Καμαρά αλά… Ρισβάνη!

Ο Αφρικανός χαφ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την Αζαξιό την προσεχή Κυριακή και σκοπεύει να ξεκουραστεί μόλις 10 μέρες για να είναι… τούρμπο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Το ρίσκο του Καμαρά αλά… Ρισβάνη!

Συνέντευξη σε αφρικανικό Μέσο παραχώρησε ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανυπομονησία του να πιάσει λιμάνι.

Ο Αφρικανός έχει ενημερώσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι δεν θέλει παραπάνω άδεια και σκοπεύει να ξεκουραστεί ένα 10ήμερο, γιατί επιθυμεί να μπει φουριόζος στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Εμπεριέχει αρκετή δόση ρίσκου η… τρέλα του Καμαρά να πιάσει αμέσως δουλειά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του αρκούν μόλις 10 μέρες για να πάρει μερικές ανάσες από τον φετινό «μαραθώνιο» με τη φανέλα της Αζαξιό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ελλοχεύει και ένας σοβαρός κίνδυνος που το ζήσαμε τον Ιούνιο του 2017 με τον Σπύρο Ρισβάνη. Ο Καμαρά ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του την Κυριακή (27/5) με τους Κορσικανούς.

Η «σέντρα» της προετοιμασίας του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου στον Ρέντη. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες δηλαδή. Το διάστημα για να ξεκουραστεί ο Καμαρά που είχε υποχρεώσεις εώς το τέλος Μαϊου, θεωρητικά είναι πολύ μικρό…

Πέρσι τέτοια εποχή είχε γίνει ολόκληρη κουβέντα για το ρίσκο που πήρε ο Ρισβάνης, ο οποίος έχοντας παίξει στα πλέι οφ με τον Πανιώνιο εώς τις αρχές Ιουνίου, δεν ήθελε να χάσει ούτε μία μέρα προετοιμασίας. Ξεκουράστηκε λοιπόν σκάρτα μία εβδομάδα.

Ο Ρισβάνης ακολούθησε κανονικά την αποστολή από την πρώτη μέρα στους πρόποδες των αυστριακών Άλπεων και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας εμφανίστηκε επηρεασμένος από το γεγονός ότι επέλεξε να μην ξεκουραστεί καθόλου. Επιβαρύνθηκε το σώμα του από τις προπονήσεις σε συνδυασμό με τα παιχνίδια που είχε δώσει με τον Πανιώνιο και κάπου εκεί άρχισε ο Μπέσνικ Χάσι να τον βγάζει εκτός κάδρου.

Ο Καμαρά θυμίζει κάτι από Ρισβάνη. Η μοναδική διαφορά είναι ότι ο 21χρονος χαφ από την Γουινέα θα ξεκουραστεί το πολύ πέντε μέρες παραπάνω. Τίποτα δηλαδή…

Παρουσιάζει λοιπόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν θα επηρεαστεί ο Καμαρά στην προετοιμασία, όπως είχε συμβεί με τον Ρισβάνη. Παίρνει ένα ρίσκο, αλλά ο ίδιος δεν ανησυχεί καθόλου.

Πέρσι ο Αφρικανός ξεκίνησε προετοιμασία με την Αζαξιό στις 15 Ιουνίου, καθώς το πρωτάθλημα της Β’ Γαλλίας άρχισε στις 27 Ιουλίου.

Βάζοντας κάτω τα πράγματα, σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους ο Καμαρά θα ξεκουραστεί το πολύ 10 μέρες, έχοντας στην πλάτη του ένα «γεμάτο» από αγώνες και προπονήσεις 12μηνο!

*** Να τονίσουμε ότι πάντοτε οι ποδοσφαιριστές που είχαν υποχρεώσεις αρχές Ιουνίου με τις Εθνικές ομάδες, έπαιρναν μερικές μέρες παραπάνω άδεια ακόμα και τις χρονιές που η προετοιμασία ξεκινούσε αρχές Ιουλίου και όχι τώρα που ο Ολυμπιακός μπαίνει στα βάσανα μέσα Ιουνίου.