Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Αήττητος και πρωταθλητής στο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με σκορ 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Χασάν και πήρε το πρωτάθλημα χωρίς να υπολογίζει την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Αήττητος και πρωταθλητής στο γήπεδο

Η κούραση έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνιση της στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες νίκησαν τον ΟΦΗ με 2-1 κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αλλά όπως και να ‘χει διατήρησε το αήττητο πετυχαίνοντας την 5η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια των play offs. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί των Κρητικών κατέκτησε τον τίτλο και μαθηματικά πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος χωρίς να υπολογίζεται η αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά πήρε μία ακόμη νίκη σε ένα παιχνίδι που είδε τον Βαλμπουενά να χάνει πέναλτι και στο δεύτερο ημίχρονο να ανεβάζει στροφές. Ο ΟΦΗ δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό όπως είχε κάνει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Με αλλαγές ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ

Ήταν αναμενόμενο πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα έκανε αλλαγές στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και πράγματι αυτό συνέβη. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε με τον Αλέν στην εστία, τον Γκασπάρ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Σισέ δίπλα στον Μπα, τον Καφού αντί του Μπουχαλάκη και τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Απουσίες και αλλαγές είχε και ο ΟΦΗ που δεν είχε στην ενδεκάδα τον Σεμέντο και τον Τσιλιανίδη, τα δύο βασικά του εξτρέμ. Η ομάδα του Σίμου παρατάχθηκε με διάταξη 5-4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βγάζοντας την άμυνα της αρκετά ψηλά. Ο ΟΦΗ έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την ορμή που είχαν σε προηγούμενα παιχνίδια τους στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Πειραιά ήταν πιο υποτονική και ο ΟΦΗ βρήκε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση και να κάνει φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε σε καλή βραδιά τον Γκασπάρ, ο οποίος είχε πολύ καλές προωθήσεις και αυτόν έψαχναν οι συμπαίκτες του για να δημιουργήσουν ρήγματα. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ είχε σε καλή βραδιά τους Σακόρ, Ναμπί και Στάικο. Πολλές φορές οι Κρητικοί «φόρτωσαν» την αριστερή τους πλευρά, αφού έβλεπαν τον Γκασπάρ να μην παίρνει πολλές βοήθειες.

Πάλι γκολ ο Χασάν, είχε απάντηση ο ΟΦΗ

Ο Φορτούνης από την πλευρά του άπλωσε σε μερικές περιπτώσεις ωραία το παιχνίδι και αυτό έγινε και στο 27’ όταν βρήκε τον Γκασπάρ από δεξιά και εκείνος με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-0. Για περίπου δέκα λεπτά μετά το γκολ ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, αλλά χωρίς να καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο ΟΦΗ που πατούσε καλά στο γήπεδο γρήγορα βρήκε την ευκαιρία να βγει ξανά μπροστά και στις καθυστερήσεις ο Σακόρ νίκησε τον Αλέν και έκανε το 1-1 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Πιο επιθετικός στο β' μέρος

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Ξεκίνησε το ματς βάζοντας τον Βαλμπουενά και τον Ομάρ αντί των Καφού και Μασούρα με τον δεύτερο να είναι αρκετά κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη ήταν διαφορετικός και ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο Ελ Αραμπί. Η ομάδα του Πειραιά απλώθηκε καλά στο γήπεδο και με κύριους εκφραστές τους Βαλμπουενά, Φορτούνη δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα του ΟΦΗ. Ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει τέμπο στο παιχνίδι, ενώ οι Κρητικοί από την πλευρά τους έδειχναν να είναι πιο προσεκτικοί στην άμυνα τους.

Πάλι ο Χασάν και... 2-1

Στο 61’ ο Σίμος προχώρησε και αυτός από την πλευρά του σε τριπλή αλλαγή βάζοντας τους Μεγιάδο, Φιγκεϊρέδο και Νέιρα. Ανακάτεψε την τράπουλα ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος στο γήπεδο. Ήταν η ομάδα που πίεζε και έδειχνε πως ήθελε πολύ να πάρει τη νίκη. Μία νίκη που θα έδινε τον τίτλο και χωρίς την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Ο κλοιός έσφιγγε γύρω από την άμυνα του ΟΦΗ και η είσοδος του Ομάρ έδωσε άλλη πνοή στη δεξιά πλευρά. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επικίνδυνος με τον Νορβηγό, ο οποίος στο 79’ κέρδισε πέναλτο από τον Βίκτορ. Στο 80’ το εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και έστειλε τη μπάλα άουτ με το 1-1 να παραμένει. Ότι δεν έγινε στο 80’ έγινε στο 83’ με τον Ομάρ να κάνει τη σέντρα και τον Χασάν με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλη ευκαιρία στο 85’ με τον Καμαρά, ενώ και ο Ελ Αραμπί δεν είχε μπορέσει να νικήσει τον Σωτηρίου. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Ολυμπιακό να παίρνει ακόμη μία νίκη, να διατηρεί το αήττητο και να πανηγυρίζει τον τίτλο και χωρίς το -7 του ΠΑΟΚ.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Σκόρερ: 27’ Χασάν, 45+1 Σακόρ, 83 Χασάν

Κίτρινες: 82’ Καμαρά, 89' Σισέ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46’ Ελαμπντελαουί), Γκιγιέρμε, Καμαρά, Καφού (57’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (46’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Χασάν (84' Λοβέρα_

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ (72’ Μπράουν), Κουτρουμπής, Μάνος (61’ Μεγιάδο), Ναμπί, Βίκτορ, Βαφέας (89' Νοικοκυράκης), Μαρινάκης, Στάικος (61’ Νέιρα), Κοροβέσης (61’ Φιγκεϊρέδο), Δεληγιαννίδης.