ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2: Κυριάρχησε και επικράτησε δίκαια η Ένωση

Πολύ καλύτερη η ΑΕΚ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε εύκολα και δίκαια τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-2) και τον έπιασε στη βαθμολογία!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2: Κυριάρχησε και επικράτησε δίκαια η Ένωση

Ένας ήταν ο δικέφαλος στην Τούμπα και φορούσε κιτρινόμαυρα. Η ΑΕΚ, μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, στρίμωξε από την αρχή στα σχοινιά τον ΠΑΟΚ και πήρε δίκαια την νίκη με 2-0. Αποτέλεσμα που φέρνει τους δύο αντιπάλους ισόβαθμους στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν καταλυτική, οι ευκαιρίες 8-1 υπέρ τους, τα κόρνερ 7-0. Ένα εξ΄αυτών απέφερε και το γκολ του Τσιγκρίνσκι που άνοιξε τον δρόμο του θριάμβου. Τον έκλεισε στο 80' το απρόσεκτο μαρκάρισμα του άπειρου Μιχαηλίδη στον Βέρντε που οδήγησε στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιβάγια.

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό να φανεί απειλητικός και παρά τις αλλαγές που έκανε νωρίς στην επανάληψη ο Άμπελ Φερέιρα δεν κατέστη δυνατό να αλλάξει η συνολική εικόνα του ματς που βρήκε απόλυτα δίκαια νικήτρια την ΑΕΚ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

42’: Ο Λιβάγια εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με δεξί εσωτερικό φάλτσο, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Βαρέλα και ήρθε με φόρα ο προωθημένος Τσιγκρίνσκι, ο οποίος πρόλαβε τον Μάτος και με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή την έστειλε στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη (0-1).

80’: Ο Βέρντε έκανε την κίνηση από δεξιά και στα όρια της περιοχής τον πάτησε ο απρόσεκτος Μιχαηλίδης. Έπειτα και από χρήση VAR ο διαιτητής Ντι Μπέλο υυπέδειξε την παράβαση και ο Λιβάγια εκτέλεσε με το δεξί στην αριστερή γωνία διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (0-2).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Τούμπας

Σκόρερ: 42' Tσιγκρίνσκι, 80' πέναλτι, Λιβάγια.

Διαιτητής: Ντι Μπέλο (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Μάτος, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τσιγκρίνσκι, Παουλίνιο.

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46' Ροντρίγκο), Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Εσίτι (46' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (56' Μιχαηλίδης), Στοχ (74' Λάμπρου), Σβιντέρσκι (56' Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος (81' Σιμάνσκι), Αλμπάνης (61' Βέρντε), Λιβάγια (81' Οικονόμου), Ολιβέιρα (87' Αραούχο).