Πόσο καιρό ακόμη θα τον απολαμβάνουμε;

Ο Μαντί Καμαρά με τις εμφανίσεις του σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει ότι πλησιάζει η ώρα που θα τον δούμε να πακετάρει τα πράγματά του για κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πόσο καιρό ακόμη θα τον απολαμβάνουμε;

Ο Φορτούνης ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο. Ένας Φορτούνης από τα… παλιά. Ο Μπουχαλάκης έκανε «πράματα και θάματα» στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λέπτου. Ο Ομάρ σε κάθε παιχνίδι δεν δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Και υπάρχει και ένας Μαντί Καμαρά που τα λόγια πλέον έχουν αρχίσει να μοιάζουν φτωχά! Ο Αφρικανός απέδειξε και κόντρα στην ΑΕΚ ότι πλησιάζει η στιγμή που δεν θα τον απολαμβάνουμε στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε αν θα έρθει η σούπερ προσφορά την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο για τον 24χρονο άσο από τη Γουινέα και αν θα πωληθεί φέτος. Πάντως αυτός ο παίκτης θα είναι κρίμα να μη δοκιμάσει την τύχη του σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αλλά με το δίκτυο που έχει φτιάξει, ο κόσμος του μπορεί να νιώθει ασφαλής ότι θα βρεθεί κι άλλος… Καμαρά στην πορεία.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει εδώ και μία δεκαετία ότι δεν κόβει τον δρόμο σε κανέναν για να ζήσει το όνειρό του σε κορυφαίες λίγκες. Το ίδιο θα πράξει και με τον Αφρικανό, όταν έρθει (φέτος ή του χρόνου) μια προσφορά από το εξωτερικό που δύσκολα θα μπορέσουν να αρνηθούν ο σύλλογος και ο ποδοσφαιριστής.

Η βελτίωση που έχει επιδείξει ο Καμαρά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι απίστευτη. Προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιος άλλος ποδοσφαιριστής από ένα χαμηλότατου επιπέδου πρωτάθλημα (Β’ Γαλλίας) βρέθηκε στα «σαλόνια» του Champions League, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας και αναμένεται να προκαλέσει… «εμφύλιο» στο Μιλάνο λόγω του ενδιαφέροντος της Ίντερ και της Μίλαν! Δεν μας έρχεται κάποιος πρόχειρα που να είχε τέτοια εξέλιξη. Ίσως του χρόνου να λέμε τα ίδια για τον Μπα.

Πάντως δεν είναι μόνο οι δύο Μιλανέζοι που τον έχουν βάλει στο «σημάδι». Υπάρχει κόσμος και… κοσμάκης σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία που έχει «φακελωμένο» τον Καμαρά. Και πώς να μην τον έχουν άλλωστε;

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 45ο πρωτάθλημα, συνεχίζει να γράφει ιστορία, θέλει να πάει μακριά και στην Ευρώπη, αλλά τη φετινή σεζόν τα κέρδη του είναι περισσότερα και δεν περιορίζονται μόνο στην επιστροφή του στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς για ακόμη δύο χρόνια στον πάγκο, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «τα καλύτερα έρχονται». Ίσως έρθουν και στο φετινό Europa League. Από αυτή την ομάδα τίποτα πλέον δεν μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη!