Μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού η αναγνώριση από τους αντιπάλους του

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε με το σπαθί του το πρωτάθλημα επικρατώντας καθολικά των αντιπάλων του που πλέον παραδέχονται πως είναι η καλύτερη ομάδα.

Μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού η αναγνώριση από τους αντιπάλους του

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν δέχτηκε πως ο Ολυμπιακός πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Και η ομάδα δεν πανηγύρισε περιμένοντας να το κατακτήσει χωρίς να υπολογίζει την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Όπως και να ‘χει οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από δύο χρόνια που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήραν τον τίτλο.

Βέβαια το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού Ολυμπιακού ίσως να είναι άλλο. Οι Πειραιώτες είναι εντυπωσιακοί μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μία ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και βγάζει ενέργεια και αυτοματισμούς. Ένας Ολυμπιακός που δείχνει πόσο καλά δουλεμένος είναι και ο οποίος κυριαρχεί καθολικά των αντιπάλων του.

Και κάπου εδώ είναι το μεγάλο κέρδος αυτής της ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει με την απόδοση του και με το ποδόσφαιρο που παίζει να κερδίσει την αναγνώριση των αντιπάλων του. Σε κάποια άλλη χώρα αυτό ίσως και να θεωρείται δεδομένο, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να βγει καλή κουβέντα από το στόμα αντιπάλων. Μετά το ματς με την ΑΕΚ το έκανε ο Μάσιμο Καρέρα που μίλησε με πολύ καλά λόγια για την ομάδα του Πειραιά. Το έκανε ακόμη και ο Μάριος Οικονόμου που ήταν η πρώτη αλλαγή του Ιταλού, ενώ το είχε κάνει και ο Άμπελ Φερέιρα παρά τον αποκλεισμό του από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που αγωνίζεται και κατακτά αυτόν τον τίτλο δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του να τον αμφισβητήσουν. Ακόμη κι εκείνοι τον βλέπουν και τον χαίρονται και αντικειμενικά δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό κάποιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να αισθάνεται περήφανος όχι μόνο για το 45ο πρωτάθλημα, αλλά γιατί βλέπει τους πάντες να παραδέχονται την ομάδα του και φυσικά τη δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος.

Το πρώτο ημίχρονο που έχει κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ είναι απλά συγκλονιστικό. Είναι μία ομάδα που κυριαρχεί στο γήπεδο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο της να παίξει ποδόσφαιρο ή να σκεφτεί πως μπορεί να κάνει κάτι. Μία ομάδα που ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Φυσικά στον Πειραιά μπορούν να χαμογελούν από χθες για τον Κώστα Φορτούνη που έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και την καλύτερη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του. Όσο για τον Ουσεϊνού Μπα ας τον χαρούμε όσο είναι στην Ελλάδα γιατί με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα μείνει και πολύ.