Στο ΟΑΚΑ θα ανθίσει ο καρπός της ποδοσφαιρικής λογικής του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να βάλει τέλος στη διετία χωρίς τίτλο. Πως έφτασε στην επιστροφή στην κορυφή, ποια τα μυστικά της επιτυχίας.

Στο ΟΑΚΑ θα ανθίσει ο καρπός της ποδοσφαιρικής λογικής του Ολυμπιακού

Οι σεζόν 2017-2018, 2018-2019 προκάλεσαν την πρώτη διετία του Ολυμπιακού χωρίς τίτλο από το 1996 όταν και επέστρεψε στο θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Πειραιώτες για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν αυτή τη διετία να πάρουν ούτε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να βάλει τέλος στα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι του περίμεναν ότι θα ξεκινούσε μία μαύρη περίοδος για τον σύλλογο και θα συμπλήρωνε αρκετά χρόνια χωρίς να σηκώσει κανένα τρόπαιο.

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός τόσο σύντομα στην επιστροφή στην κορυφή κάποια πράγματα έγιναν σωστά απ' όλους. Πρώτα απ' όλα η διοίκηση του το 2018 έβαλε τα πράγματα κάτω και είδε το πραγματικό πρόβλημα. Εντόπισε τα "θέματα" που είχε η ομάδα και που πραγματικά έπρεπε να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις. Βγήκαν μπροστά άνθρωποι που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και όχι με οτιδήποτε άλλο γύρω απ' αυτό.

Ήρθε στην Ελλάδα ένας προπονητής για τον οποίο είχε γίνει σωστή έρευνα και στηρίχτηκε. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν να του βάλουν τρικλοποδιές από την πρώτη του χρονιά, στον Ολυμπιακό είχαν αποφασίσει να πορευτούν με την ποδοσφαιρική λογική. Το έβλεπαν πως το πράγμα πήγαινε προς το καλό. Έτσι έμεινε ο προπονητής αν και δεν πήρε τίτλο. Έγιναν επίσης διορθωτικές κινήσεις σε μία ομάδα που ήδη λειτουργούσε σωστά.

Ο Ολυμπιακός της πρώτης χρονιάς του Μαρτίνς ήταν καλός, αλλά δεν πήρε τίτλο. Αυτό έγινε, διότι σε κάποια ματς δινόταν η αίσθηση πως έλειπε η εμπειρία. Με Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί προστέθηκε πείρα και ουσία που έφτιαξαν μία ωραία χημεία με την ήδη καλά δουλεμένη ομάδα.

Οι Πειραιώτες απόψε το βράδυ είναι πολύ πιθανό να απολαύσουν τον καρπό της δουλειάς πάνω σε ποδοσφαιρική λογική. Κι ακόμα κι αν δεν γίνει απόψε είναι θέμα χρόνου να γίνει. Στον Πειραιά αποφάσισαν να λειτουργούν με δεδομένο τι θέλει το ποδόσφαιρο, τι ζητάει ένα ποδοσφαιρικό σύνολο για να πετύχει και όχι τι θέλει ο κάθε παρατρεχάμενος που προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα υγιές σύνολο. Η ουσία που μένει είναι πως αυτή η ομάδα γυρίζει στην κορυφή και έχει τις βάσεις γι' ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Και το πιο θετικό είναι πως ο σύλλογος συνεχίζει να πορεύεται με την ποδοσφαιρική λογική και έχοντας κλειστά τα αφτιά σε όσους βάζουν το "εγώ" τους πάνω από το σύνολο.

Η αποψινή βραδιά είναι μία δικαίωση της δουλειάς του Μαρτίνς, της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και φυσικά της πλειοψηφίας του κόσμου που στήριξε, πίστεψε, πιστεύει και θα στηρίξει αυτή την ομάδα.