Μεγάλη «παγίδα» οι απουσίες της ΑΕΚ

Αν ο Ολυμπιακός δεν έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα, τότε η ΑΕΚ των έξι σοβαρών απουσιών θα προκαλέσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

Μεγάλη «παγίδα» οι απουσίες της ΑΕΚ

Για κάποιον λόγο επικρατεί η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα «καθαρίσει» σαν... αβγό την ΑΕΚ απόψε στο ΟΑΚΑ. Μια αίσθηση που οφείλεται στις έξι σοβαρές απουσίες που έχει η «Ένωση», η οποία θα αγωνιστεί με ενδεκάδα έκτακτης ανάγκης. Έξω ο Μπάρκας, έξω ο Μάνταλος, έξω ο Σιμόες, έξω ο Λόπες, έξω ο Μπακάκης, έξω και ο Ολιβέιρα...

Πράγματι, οι απουσίες είναι σοβαρές... Όμως αυτές αρκούν για να πει κάποιος ότι το έργο του Ολυμπιακού θα είναι πιο εύκολο; Και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με αρκετές απουσίες και λίγο έλειψε στο 2’ λόγω έλλειψης συγκέντρωσης της «ερυθρόλευκης» άμυνας ο Κουρμπέλης από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά ανενόχλητος να σημειώσει το 0-1. Κι αν με τον Παναθηναϊκό η λογική λέει ότι αργά ή γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» θα γύριζαν το παιχνίδι, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για την ΑΕΚ σε περίπτωση που βρεθεί σε θέση οδηγού.

Βλέπετε, οι παίκτες της ΑΕΚ θα αρχίσουν να... χτυπούν στο ψαχνό. Σε γενικές γραμμές το ρόστερ της είναι καλύτερο από του Παναθηναϊκού. Επίσης, έχουν ένα τεράστιο κίνητρο οι «ρεζέρβες»: να αποδείξουν στον Μάσιμο Καρέρα ότι αξίζουν να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και για τους αναπληρωματικούς είναι μεγάλο το δέλεαρ να σπάσουν το αήττητο του Ολυμπιακού. Σε όλα αυτά προσθέστε τη «δίψα» τους για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League (σ.σ. ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν αγωνιστικό στόχο), αλλά και τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ που έχει προβλήματα και καμία σχέση με το τερέν του «Καραϊσκάκης».

Είναι μεγάλη «παγίδα» οι απουσίες της ΑΕΚ και έχει απόλυτο δίκιο ο Μαρτίνς που εκνευρίζεται όταν του λένε ότι ο «Δικέφαλος» θα παρουσιαστεί αποδεκατισμένος.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο να πάρει τη νίκη χάρη στο ρόστερ του, στην αύρα του, στην ορμή του, στην εικόνα του στη μετά καραντίνα εποχή, στην ψυχολογία του και κυρίως στο κίνητρο που έχουν οι παίκτες για το αήττητο, αλλά για να στεφθούν πρωταθλητές και μαθηματικά μέσα στο ΟΑΚΑ (εφόσον δεν πέσει η ποινή του ΠΑΟΚ στο CAS).

Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η ΑΕΚ δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός επαναλάβει κάποια παιδικά λάθη που είδαμε με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό κυρίως στις στατικές φάσεις, τότε μπορεί ο Λιβάγια ή ο Αραούχο να τα εκμεταλλευτούν. Άλλωστε, ειδικά ο Λιβάγια έχει αποδείξει ότι είναι... πιο «κίλερ» από τους επιθετικούς των «ασπρόμαυρων» και πολύ περισσότερο από τον Μακέντα του «τριφυλλιού». Οπότε κακώς έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει... αέρα από το ΟΑΚΑ ακόμα και με «σβηστές μηχανές». Μόνο αν ο Ολυμπιακός πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσης, θα μετατρέψει σε πάρτι την αποψινή βραδιά στην Καλογρέζα.