Βαράτε ελεύθερα προπονητές, παράγοντες εκτός από διαιτητές. Κι όμως είναι επίσημη πρόταση

Τι λέει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών που θεωρεί ότι ούτε ο τραυματισμός Γκαρθία, ούτε του Ίβιτς έπρεπε να αποτελέσουν αιτίες διακοπής αγώνα.

Βαράτε ελεύθερα προπονητές, παράγοντες εκτός από διαιτητές. Κι όμως είναι επίσημη πρόταση

Πρόκειται για πρόταση που καταθέτει και υποστηρίζει με πάθος όχι ένας άνθρωπος άσχετος με το ποδόσφαιρο αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου λοιπόν θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγο διακοπής ενός αγώνα σε περίπτωση τραυματισμού ενός φυσικού προσώπου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι δεν τρέχει τίποτα αρκεί να μην χτυπηθεί ο διαιτητής. Οι υπόλοιποι ας χτυπηθούν.

Αναλυτικά όσα είπε στον «FAIR PLAY FM 96,1»:

«Πιστεύουμε ότι ο κανονισμός έχει λάθος κατεύθυνση. Σε ένα παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που κρίνεται ένα πρωτάθλημα και πάει ένας φίλαθλος να πετάξει ένα μπουκάλι στον προπονητή κι εκείνος κάνει ότι τραυματίζεται, είναι δυνατόν το πρωτάθλημα να κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες; Δεν είναι δυνατόν ένας γενικός αρχηγός να τρώει ένα μπουκάλι, να πηγαίνει στο νοσοκομείο και το επόμενο πρωί να φεύγει; Πιστεύουμε ότι ούτε ο τραυματισμός του Ίβιτς στη Λεωφόρο ούτε αυτός του Γκαρθία αποτελούν αιτίες για να διακοπεί ένας αγώνας. Μόνο αν υπάρξει τραυματισμός διαιτητή θα πρέπει να διακόπτεται ένα παιχνίδι. Κάντε ένα γκάλοπ και ρωτήστε 1.000 άτομα, για να δούμε τι θα απαντήσουν».

Και πρόσθεσε: «Η πρότασή μας έγινε στην ΕΠΟ και άρεσε. Θυμάστε ότι στο Καραϊσκάκη ο κ. Αναστασίου έφαγε ένα καφέ στο κεφάλι και δεν έκανε τον… πεθαμένο. Πιστεύουμε ότι ο κανονισμός θα αλλάξει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος θέλει ένας αγώνας να ολοκληρώνεται στα γήπεδα και όχι στις δικαστικές αίθουσες».

Για τη διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα: «Οι διαιτητές θα κάνουν και λάθη, το ζητούμενο είναι τα λάθη να είναι ανθρώπινα. Εκεί πρέπει να οδηγηθεί η διαιτησία. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, αλλά η κατεύθυνση πρέπει να είναι προς τα ανθρώπινα λάθη, όχι λόγω πίεσης. Πρέπει να είναι ανεπηρέαστοι και να μην ενοχλούνται από κανέναν. Πιστεύω ότι έχουμε καλούς διαιτητές, αλλά δε γίνεται να μην υπάρχουν λάθη».

Για την παρουσία ξένων επιτετραμμένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαι αντίθετος προς την επιστολή που έστειλε η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ. Έχουν ήδη βάλει μία επιτροπή παρακολούθησης, φέρανε δύο ξένους στην ΚΕΔ, δεν πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότεροι. Εγώ θέλω καθαρό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γραμμένος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, αλλά πρέπει να τους πει… μέχρι εδώ. Όσον αφορά την παρουσία ξένου διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου, πιστεύω ότι ήταν επιβεβλημένη. Αν δεν ηρεμήσουν οι παράγοντες που διοικούν τα μεγάλα σωματεία και δεν εμπιστευθούν τους Έλληνες διαιτητές, ίσως δούμε και ξένους στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι μόνο αν κρίνεται ένα πρωτάθλημα πρέπει η ΕΠΟ να καταλήγει σε μία τριάδα ξένων διαιτητών».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ