Ολυμπιακός: Ο αντί-Βαλμπουενά να φανεί αντάξιος της βαριάς φανέλας του

Δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί ο Ματιέ Βαλμπουενά και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις ασίστ και τα γκολ, αλλά και με άλλα στοιχεία που βγάζει στο παιχνίδι. Όποιος πάρει τη φανέλα του θα έχει δύσκολο έργο.

Ολυμπιακός: Ο αντί-Βαλμπουενά να φανεί αντάξιος της βαριάς φανέλας του

Ήρθαν έτσι τα πράγματα και ο Ματιέ Βαλμπουενά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα το παρακολουθήσει από την κερκίδα. Ο Γάλλος θα προφυλαχθεί με την ελπίδα πως θα προλάβει να παίξει την Τετάρτη κατά του ΠΑΟΚ. Από την ημέρα που έγινε γνωστό πως δεν θα παίξει γίνεται μεγάλη κουβέντα για το ποιος θα φορέσει τη φανέλα που έμεινε… ορφανή.

Φορτούνης ή Λοβέρα; Ή μήπως ο Ραντζέλοβιτς; Αυτοί οι τρεις έχουν μπει στην εξίσωση με άλλον να έχει περισσότερες πιθανότητες και άλλον λιγότερες. Ο καθένας από την πλευρά του διεκδικεί τη θέση σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Επί της ουσίας οι δύο πρώτοι παίζουν και ο Σέρβος πάει για την έκπληξη. Μπορεί να είναι ένα ματς από το οποίο δεν θα κριθεί κάτι, αλλά δεν παύει να είναι ένα ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και όπως είναι γνωστό έχει άλλη σημασία.

Ποιος λοιπόν θα παίξει αντί του Ματιέ; Θα το μάθουμε μερικές ώρες πριν τη σέντρα, διότι ο Πέδρο Μαρτίνς δοκιμάζει τα πάντα και τους έχει όλους στην… τσίτα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι «παίζω εγώ». Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αυτός που τελικά θα επιλεχθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να φανεί αντάξιος του Βαλμπουενά.

Θα κληθεί να αντικαταστήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Η φανέλα που έχει μείνει… ορφανή έχει πολύ μεγάλο βάρος και όποιος τελικά τη φορέσει οφείλει να δείξει ότι άξιζε και ανταπεξήλθε. Δεν είναι οι 23 ασίστ, ούτε τα 8 γκολ που έχει ο Ματιέ και θα λείψουν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι κάποια άλλα στοιχεία που θα πρέπει να τα έχει όποιος φορέσει τη φανέλα του, διότι ο κίνδυνος να εκτεθεί είναι μεγάλος.

Ο Βαλμπουενά αν και στα 36 του, αν κι έχοντας μία τεράστια καριέρα στην πλάτη του σε κάθε ματς παίζει αυταπάρνηση. Θα τον δούμε να κάνει τάκλιν σε αντίπαλο, να κυνηγήσει κάθε χαμένη μπαλιά και να τρέχει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Βλέπουμε τη δίψα του για νίκη στο βλέμμα του και αυτό χρειάζεται σε αυτά τα ματς. Επομένως όποιος παίξει αντί του Βαλμπουενά θα πρέπει να έχει πρώτα αυτά και μετά τη δημιουργία και το σκοράρισμα.

Και πάνω απ' όλα να βάλει την ομάδα και όχι το "εγώ". Έτσι ακριβώς δηλαδή όπως κάνει και ο Γάλλος…