Για δες ποιος μιλάει…

Ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος αμέσως μετά την εκλογή του Λεωνίδα Μπουτσικάρη ως νέου προέδρου στη Super League 1 έσπευσε να συγχαρεί τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο για την επάνοδο του τριφυλλιού στο προσκήνιο κι έκανε μαθήματα πως κερδίζονται οι... μάχες

Για δες ποιος μιλάει…

Αμέσως μετά την εκλογή του Λεωνίδα Μπουτσικάρη ως νέου προέδρου στη Syper League 1, ο Τάκης Μπαλτάκος έσπευσε να συγχαρεί τον ιδιοκτήτη του Παναθηναικού, Γιάννη Αλαφούζο για την επάνοδο του «τριφυλλιού» στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια. Στη συνέχεια ο γνωστός δικηγόρος, αναφερόμενος στον έτερο υποψήφιο για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ, Αλέξη Κούγια, είπε τα ακόλουθα: «Λυπάμαι, τέλος, για την άστοχη προσπάθεια τηλεοπτικών παραγόντων, που ακούγεται ότι σκοπό είχαν την αναβολή των εκλογών. Μάταιος κόπος. Ξέχασαν το πρώτο δόγμα της Τέχνης του Πολέμου που λέει ποτέ μη ξεκινάς μια μάχη που δεν έχεις κερδίσει από πριν».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Μπαλτάκος, εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας του «Δικεφάλου» με την Ξάνθη. Ο γνωστός νομικός ο οποίος βροντοφώναζε πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς «ένα παρένθετο πρόσωπο είναι μέτοχος του ΠΑΟΚ και αγόρασε μία εταιρεία, τη VIALAND και κάποια γήπεδα της Ξάνθης». Παρόλα αυτά ο Μπαλτάκος ξεκίνησε τις … μάχες και δέχτηκε απανωτές ήττες σε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά και στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Να σημειώσουμε ότι ο Μπαλτάκος έχει καταγράψει κι άλλες ήττες ως δικηγόρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αποκορύφωμα την ιστορία με τις μετοχές της «πράσινης» ΚΑΕ.

Ήρθε λοιπόν ο Μπαλτάκος κι έκανε μαθήματα … πολεμικών τεχνών στον … μετρ του είδους Αλέξη Κούγια. Εδώ ταιριάζει γάντι η φράση «για δες ποιος μιλάει». Ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ συνηθίζει να θριαμβολογεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά δεν κάνει το ίδιο και στις δικαστικές αίθουσες. Κι αυτό γιατί η νομιμότητα δεν είναι πολικός λόγος, αλλά τρανταχτά επιχειρήματα και αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καταλήγοντας ο Μπαλτάκος δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει για την εκλογή του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, γιατί ο ίδιος ούτε τον στήριξε, ούτε τον πρότεινε και ούτε έδωσε αγώνα για την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ.