Όταν ο Μαρτίνς δεν είχε ούτε Βαλμπουενά, ούτε Φορτούνη, αλλά είχε Καμαρά

Ο Βαλμπουενά δεν παίζει με τον Παναθηναϊκό και ο Μαρτίνς έχει έναν… μπούσουλα να πατήσει και αυτός δεν είναι άλλος από το ματς με την ΑΕΚ για τον πρώτο γύρο.

Όταν ο Μαρτίνς δεν είχε ούτε Βαλμπουενά, ούτε Φορτούνη, αλλά είχε Καμαρά

Το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό είναι το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι από τις εγχώριες διοργανώσεις που ο Ολυμπιακός θα υποχρεωθεί να το παίξει χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά στη σύνθεση του. Το μοναδικό μεγάλο ματς από πρωτάθλημα και Κύπελλο που έχει χάσει ο Γάλλος είναι αυτό με την ΑΕΚ για τη Super League.

Ήταν το παιχνίδι της 27ης Οκτωβρίου που ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τους "κιτρινόμαυρους" και ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεση του τον Βαλμπουενά. Πρόκειται για εκείνο το διάστημα που είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό ο Γάλλος και είχε μείνει εκτός για περίπου 1,5 μήνα.

Σε εκείνο το ματς με την ΑΕΚ ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεση του ούτε τον Βαλμπουενά, ούτε τον Φορτούνη, ο οποίος δεν είχε επανέλθει από την εγχείρηση ρήξης χιαστού που είχε υποβληθεί.

Ο Πορτογάλος, λοιπόν, είχε παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-3 έχοντας δηλαδή Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στον άξονα. Στον Αφρικανό είχε δώσει το ρόλο που έχει και τώρα και μάλιστα είχε σκοράρει, αφού στο 77' είχε κάνει το 2-0. Στην επίθεση είχαν ξεκινήσει αριστερά ο Ποντένσε, δεξιά ο Σουντανί και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Τους δύο πρώτους δεν τους έχει τώρα Μαρτίνς για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.

Τι βλέπουμε από αυτή τη διάταξη; Πρώτα απ' όλα είχε ένα ξεκάθαρο εξτρέμ όπως έχει και τώρα τον Μασούρα. Τότε ήταν ο Ποντένσε. Βέβαια και ο Σουντανί μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, αλλά δεν του ταίριαζε και τόσο, αφού προτιμούσε να παίζει σαν δεύτερος επιθετικός. Ποντένσε και Σουντανί είχαν δώσει ασίστ σε εκείνο το παιχνίδι με τον Σεμέδο να ανοίγει το σκορ.

Και τώρα αν κρίνουμε από τις δοκιμές που κάνει ο Μαρτίνς δείχνει μία διάθεση να παίξει με ένα καθαρό εξτρέμ, τον Μασούρα και είναι σε δίλημμα μεταξύ Φορτούνη, Λοβέρα, χωρίς όμως να ξεγράφουμε και τον Ραντζέλοβιτς.