Μετεξεταστέος για τις 24 Ιουνίου ο Άρης

Εάν το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό ήταν μία πρόβα για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ τότε η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έμεινε μετεξεταστέα.

Μετεξεταστέος για τις 24 Ιουνίου ο Άρης

Αν ο Μίχαελ Ένινγκ ήθελε να «χρησιμοποιήσει» το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως μια από τις τελικές πρόβες ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ, που είναι και ο βασικός στόχος του Άρη στο φινάλε της σεζόν, τότε η ομάδα του έμεινε μετεξεταστέα.

Ο Άρης που παρουσιάστηκε στο φαληρικό γήπεδο είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν ήθελε να δει ο Ένινγκ: φτηνά λάθη, καμία συνοχή, καμία κυνικότητα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Γερμανός τεχνικός, χθες όμως τα είδε μπροστά του πιο ξεκάθαρα από ποτέ.

Ενδεχομένως η σημασία του αγώνα να έχει παίξει έναν ρόλο στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι παίκτες του, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν.

Ελαφρυντικά αυτόν τον καιρό έχουν όλες οι ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο, όχι μόνο οι παίκτες του Άρη, αλλά η εικόνα της ομάδας του Ένινγκ σαφώς τον αφήνει βαθιά προβληματισμένο.

Το αν αυτό το παιχνίδι μπορεί να φανεί χρήσιμο για τη συνέχεια είναι κάτι που θα απαντήσουν οι παίκτες και ο Γερμανός τεχνικός μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις επόμενες 10 μέρες. Ακολουθεί ο αγώνας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ και μετά ο επαναληπτικός ημιτελικός με την «Ένωση», ο αγώνας-«στόχος».

Ίσως να λειτουργήσει ως αφύπνιση παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τους «κίτρινους», διότι αν δεν συμβεί αυτό, τότε πολύ απλά ο Άρης δεν έχει κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου σε 10 μέρες από σήμερα.

Χρόνος για να διορθωθούν πράγματα υπάρχει, διάθεση για να συμβεί αυτό ~τουλάχιστον στις δηλώσεις παικτών και προπονητή~ υπάρχει, οπότε όλοι πρέπει να παραδειγματιστούν από τη χθεσινή εικόνα και να αλλάξουν άμεσα.

Προφανώς και κάθε αγώνας έχει τη δική του ιστορία, προφανώς και ο βαθμός συγκέντρωσης στις 24 Ιουνίου θα είναι τελείως διαφορετικός για όλους, όμως η ουσία είναι πως ο Άρης οφείλει να αλλάξει άμεσα, αν θέλει να έχει πραγματικές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό και διεκδίκησης ενός τίτλου ύστερα από 50 χρόνια.