Ολυμπιακός-Άρης 3-1: Καλπάζει για το 45ο η αρμάδα του Μαρτίνς (highlights)

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 3-1 του Άρη χάρη στον εντυπωσιακό Καμαρά (2 γκολ, 1 ασίστ). Δοκάρι είχε ο Άρης, χαμένο πέναλτι οι Πειραιώτες.

Ολυμπιακός-Άρης 3-1: Καλπάζει για το 45ο η αρμάδα του Μαρτίνς (highlights)

Συνεχίζει ανεπηρέαστος από τη μεγάλη διακοπή ο Ολυμπιακός, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στα φετινά play offs. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από τρεις μήνες, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, αφού έπαιξαν μπροστά σε άδειες κερκίδες. Ο Ολυμπιακός ακόμη κι έτσι επικράτησε με σκορ 3-1 του Άρη «ζευγαρώνοντας» τις νίκες σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και ανοίγοντας τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 19 βαθμούς και από την ΑΕΚ στους 17. Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» το ματς στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Καμαρά και ένα του Μασούρα και στην επανάληψη έκαναν απλά διαχείριση του σκορ. Ο Άρης από την άλλη πάλεψε το ματς, μείωσε σε 3-1 με τον Ιντέγε, είχε δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο.

LIVE: Ολυμπιακός - Άρης (21:30)

Εμπιστοσύνη στο 4-3-3

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα άλλαζε τίποτα στο παιχνίδι με τον Άρη. Μόνο ο Σισέ πήρε τη θέση του Σεμέδο και κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός έπαιξε με το ίδιο σχήμα που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα. Από την άλλη ο Άρης αγωνίστηκε με ό,τι καλύτερο διέθετε και μάλιστα έδειξε αρκετά καλά διαβασμένος. Ο Μίχαελ Ένινγκ είχε διαβάσει το ματς και προσπάθησε να το ελέγξει κάτι που το κατάφερε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Άρης 3-1 (vid)

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με τρεις χαφ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε να έχει βρει τα πατήματα της και να ελέγχει το κέντρο. Ο Μπρούνο Γκάμα και ο Σάσα έκαναν αρκετά καλή δουλειά, ενώ ο Φετφατζίδης με τη συνεχή του κίνηση δημιουργούσε προβλήματα. Έβρισκε χώρους ο Άρης και είχε μάλιστα και τρεις καλές στιγμές, τις οποίες δεν μπόρεσε να τελειώσει με επιτυχία. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μπλοκάρει τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού και προσπάθησαν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Βαλμπουενά, αλλά και να παίξουν με το οφσάιντ τον Ελ Αραμπί.

Άλλο ματς μετά το 1-0

Όλα αυτά γίνονταν μέχρι το 25’ και με την ομάδα του Ένινγκ να προβληματίζει τον Ολυμπιακό. Στο 27’, όμως ο Καμαρά πίεσε ψηλά και ανάγκασε τον Δεληζήση σε ένα φτηνό λάθος για να έρθει το 1-0 από τον Αφρικανό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει καλά αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Πίεσε τον Άρη μόλις έκανε τη σέντρα με τον Μασούρα να είναι ο «δράσης» και τον Καμαρά να σκοράρει ξανά στο 28’ για το 2-0. Εκεί μάλλον η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάλαβε πως δεν μπορεί να επιβληθεί στον Ολυμπιακό. Από εκεί το σημείο και μετά το ματς άλλαξε και οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Έτσι στο 38’ ο Καμαρά έγινε δημιουργός βγάζοντας ωραία σέντρα από δεξιά και ο Μασούρας έκανε το 3-0. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και γι’ άλλα γκολ, αλλά το σημαντικό είναι πως έβγαζε στο γήπεδο την εικόνα ομάδας που έχει ρυθμό και έχει μείνει ανεπηρέαστη από την καραντίνα.

"Μπερδεύτηκε" ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές, μείωσε ο Άρης

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη εκείνο που είχε να κάνει ήταν απλά να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ. Αυτό έκανε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία είχε ρίξει το ρυθμό της και όπως ήταν λογικό έδωσε χώρο στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους στο γήπεδο και αναθάρρησαν ψάχνοντας το γκολ. Το συγκρότημα του Ένινγκ βγήκε στην επίθεση και δημιούργησε καταστάσεις. Μάλιστα από το 55’ και μετά ανέβασε αρκετά στροφές έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 57’ ο Άρης είχε δοκάρι με τον Λάρσον. Χτύπησε καμπανάκι στον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο δείχνοντας του ότι είναι ικανός να απειλήσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε στο 64’ να μειώσει σε 3-1 με τον Ιντέγε έπειτα από πολύ ωραία δημιουργία από δεξιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει τρεις αλλαγές στο 52’ βάζοντας τον Φορτούνη, τον Καφού και τον Χασάν. Οι δύο πρώτοι έδειξαν να ψάχνουν τα πατήματα τους στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός μετά το γκολ του Ιντέγε έφερε το παιχνίδι ξανά στα μέτρα του. Κράτησε τη μπάλα και ισορρόπησε το ματς με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν διατεθειμένοι να κυνηγήσουν και δεύτερο γκολ. Οι Πειραιώτες είχαν ωστόσο ευκαιρία να σημειώσουν και τέταρτο γκολ στο 82’ αλλά ο Φορτούνης αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το σκορ και τις δυνάμεις τους και κάπως έτσι έφτασαν σε ακόμα μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Άρης 3-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 27’ Καμαρά, 28’ Καμαρά, 38’ Μασούρας, 64’ Ιντέγε

Κίτρινες: 57’ Βέλεθ, 72’ Σισέ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (52’ Καφού), Γκιγιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (52’ Φορτούνης), Μασούρας (77’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (52’ Χασάν)

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης, Λάρσον (77’ Μπα), Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα (76’ Τόνσο), Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ροζ.