Βόλος - Ξάνθη 1-0: Νίκη-παραμονή για τους Βολιώτες

Ο Βόλος κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 με γκολ του Τσαούση και την ίδια ώρα και την παραμονή του στη Super League, την ώρα που οι ακρίτες κινδυνεύουν.

Βόλος - Ξάνθη 1-0: Νίκη-παραμονή για τους Βολιώτες

Την παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ουσιαστικά ο Βόλος, ύστερα από τη νίκη του με 1-0 επί της Ξάνθης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League. Την ίδια ώρα η ακριτική ομάδα παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τσαούσης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή του αγώνα και στο πρώτο τέταρτο ο έλεγχος ανήκε στον Βόλο που είχε την κατοχή, με τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια να ισορροπούν και να έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν γκολ. Συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό μετά από άστοχη έξοδο του Μελίσσα ο προωθημένος Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκουαροτσένα ήταν πάνω στη γραμμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του α' μέρους η θεσσαλική ομάδα ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η πίεση αυτή καρποφόρησε, όταν μετά από ταχύτατη αντεπίθεση ο Μάντζης κράτησε όσο πρέπει την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τσαούση, που με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Άμπαντ και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη η Ξάνθη προσπάθησε να πάρει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι όποιες προσπάθειες ήταν χωρίς έμπνευση και εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς του Βόλου. Η θεσσαλική ομάδα οχυρώθηκε στο τελευταίο τέταρτο στα μετόπισθεν και κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη νίκη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Βόλος - Ξάνθη 1-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθήνας)

Σκόρερ: 45'+2' Τσαούσης

Κίτρινες: 60' Ντεντάκης - 28' Τεϊσέιρα, 40' Μπαξεβανίδης, 75' Τζουρίτσκοβιτς

Οι συνθέσεις

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Διαμάντης, Οικονόμου, Φεράρι, Ντεντάκης, Τσαούσης (88' Μπαλογιάννης), Ράφαελ (80' Λύρατζης), Τσοκάνης, Γκουαροτσένα, Μαξ, Μάντζης (90' Κάσες).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Καμαρά (54' Τερκί), Κοβάτσεβιτς (70' Μουλέν), Στάρτζεον, Τεϊσέιρα (30' Μπαριέντος), Ντε Αμορίμ (70' Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ (53' Κάστρο).