Περιμένατε κάτι διαφορετικό στην Τούμπα;

Τα δείγματα γραφής και η δυναμική του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα εδώ και μήνες και όποιος περίμενε κάτι άλλο από την «ερυθρόλευκη» επικράτηση στην Τούμπα, είτε δεν παρακολουθεί φέτος Super League είτε δεν ξέρει τι βλέπει. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Περιμένατε κάτι διαφορετικό στην Τούμπα;

Παράσταση τίτλου ήταν η πρόσφατη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Μια νίκη που μας προκάλεσε… ντεζαβού, καθώς ήταν σε πολλά σημεία «καρμπόν» με αυτή που είχαν πετύχει οι Πειραιώτες επί των «ασπρόμαυρων» και στο ματς της κανονικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1: Τελείωσε το πρωτάθλημα στην Τούμπα

Και όπως και εκείνο το τρίποντο, έτσι και αυτό πιστώνεται αφενός μεν στη δεδομένη ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» σε ποιότητα και ποδοσφαιρική χημεία συγκριτικά με τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφετέρου δε στην εξαιρετική στρατηγική ικανότητα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος ακολούθησε την απολύτως επιτυχημένη συνταγή του προηγούμενου αγώνα και ως επιβράβευση έφυγε για δεύτερη φορά φέτος νικητής από την Τούμπα μαζί με τους παίκτες του. Διότι γιατί να αλλάξει κάτι που δεν είναι… χαλασμένο;

Για να μην… τρελαθούμε, κανείς δεν είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ποιοτική ομάδα με μεγάλη δυναμική, ιδίως όταν αγωνίζεται στο σπίτι του. Αντιθέτως, αυτό είναι που συνιστά ακόμη σημαντικότερη την επιτυχία των Πειραιωτών.

Παρ' όλα αυτά, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού έναντι του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα ήταν προφανής εδώ και καιρό. Η ομάδα του Μαρτίνς έπαιζε και παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, ενώ λόγω της ποιότητας και της χημείας της έχει καταφέρει να κρατάει μια χαρά όχι δύο αλλά τρία… καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή τους στόχους σε Ελλάδα (πρωτάθλημα, Κύπελλο) και Ευρώπη (Europa League).

Επίσης, είχε φανεί από το πρώτο κιόλας ματς των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης» ότι φέτος… θα ήταν αλλιώς. Ο Ολυμπιακός βρήκε -επιτέλους- το κλειδί απέναντι στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι με τη σειρά τους έχασαν το… κοκαλάκι της νυχτερίδας, χάρη στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν αποτελέσματα στα παιχνίδια των δύο ομάδων περνώντας το 90% των αναμετρήσεων… μέσα ή γύρω από την εστία τους.

Για όλα τα παραπάνω, στον υπογράφοντα δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το «ερυθρόλευκο» διπλό στην Τούμπα. Γιατί, βάσει όλων των ανωτέρω δεδομένων, ήταν ένα λίγο έως πολύ αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Στη χειρότερη, αν δηλαδή είχε μπει γκολ η -μοναδική σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο!- κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στα χασομέρια, ο Ολυμπιακός να έφευγε ξανά ατσαλάκωτος από την Τούμπα, απλά με δύο πόντους λιγότερους στο σακούλι του. Επειδή όμως με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, η ομάδα του Μαρτίνς έκανε και πάλι επίδειξη ανωτερότητας, φτάνοντας τους 7 βαθμούς σε τρία ματς πρωταθλήματος φέτος κόντρα στον ΠΑΟΚ, έναντι μόλις ενός των «ασπρόμαυρων».

Ίσως λοιπόν, μετά το δεύτερο διπλό των Πειραιωτών επί του ΠΑΟΚ στην ίδια σεζόν, αυτοί που φαντάζονταν… δυναστείες της ομάδας της Θεσσαλονίκης επειδή πήρε ένα πρωτάθλημα ύστερα από 34 χρόνια, αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες που έδιναν ξανά φαβορί την ομάδα τού (αποδιοπομπαίου τράγου) Αμπέλ Φερέιρα, να συνετιστούν στη συνέχεια. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, οπότε πάμε πάσο!

ΦΩΤΟ: Eurokinissi