Οι Τούρκοι χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο με Βαλμπουενά!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε διάνα με την επιλογή του Ματιέ Βαλμπουενά και στη Φενέρμπαχτσε δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι πέρσι τέτοια εποχή δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Οι Τούρκοι χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο με Βαλμπουενά!

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Μαϊου 2019... Ήταν η ημέρα που ο Ματιέ Βαλμπουενά εμφανιζόταν στο «Ελ. Βενιζέλος» και έφευγε... σφαίρα για το «Μετροπόλιταν», ώστε να έκανε τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις. Η Φενέρμπαχτσε δεν ήθελε να ενεργοποιήσει τον όρο που υπήρχε στο συμβόλαιό του για επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη μία σεζόν, επειδή θεωρούσε ότι ήταν αρκετά «αλμυρό».

Έναν χρόνο μετά, στην Κωνσταντινούπολη χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο! Βλέπουν τα κατορθώματα του Γάλλου σούπερ σταρ με την ερυθρόλευκη φανέλα και τρίβουν τα μάτια τους. Κυρίως όμως τα βάζουν με τον εαυτό τους στη Φενέρ και για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν τελικά στην ανανέωση του συμβολαίου του. Βεβαίως, σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι και ο Βαλμπουενά από την πλευρά του δεν «ψηνόταν» ιδιαίτερα να μείνει στο «Σουκρού Σαράτσογλου» μετά από μία τραγική σεζόν συνολικά που είχε ο τουρκικός σύλλογος. Ήθελε μία νέα εμπειρία στην καριέρα του και μόλις ο Ζοσέ Ανιγκό τού μίλησε για τον Ολυμπιακό, χωρίς δεύτερη σκέψη είπε το «ναι» στην πρόταση που του έγινε.

Ο Βαλμπουενά μπήκε στη μετα-πανδημία εποχή, όπως ακριβώς ήταν και πριν από την καραντίνα: Με ασίστ! Τα στατιστικά του προκαλούν... ίλιγγο. Σε 34 συμμετοχές έχει 22 ασίστ και 8 γκολ! Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν σε κάθε ματς είναι μέσα σε ένα γκολ. Είναι ο άνθρωπος – βαρόμετρο του φετινού Ολυμπιακού, αν και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει να μιλάει για παίκτες – βαρόμετρα. Εν μέρει έχει δίκιο, καθώς στην πολύ καλή παρουσία των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους του Champions League, ο Βαλμπουενά ήταν τραυματίας ή προερχόταν από τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μην παίξει αρκετά. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όμως ότι η παρουσία του Γάλλου στην ενδεκάδα δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του τον περασμένο Φεβρουάριο επιβαλλόταν από πλευράς Ολυμπιακού! Ο παίκτης ήθελε, ο σύλλογος ήθελε και η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Όσο για την Φενέρ που βλέπει πλέον από την τηλεόραση τον Βαλμπουενά; Θα παλέψει για να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.