ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τα αήττητα καλοκαίρια του Πέδρο Μαρτίνς

Επιστροφή στη δράση για τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και θέλει να στείλει μήνυμα ανωτερότητας, αλλά και να υπερασπιστεί το αήττητο του.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τα αήττητα καλοκαίρια του Πέδρο Μαρτίνς

Από τις 12 Μαρτίου και εκείνο το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τη Γουλβς κύλησαν 87 ημέρες μέχρι τη σημερινή. Ίσως οι πιο περίεργες ημέρες που έχει περάσει η ανθρωπότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όλοι μας ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις, πρωτόγνωρες που συνοδεύτηκαν και από αγωνία.

Αυτά σιγά-σιγά μένουν πίσω και γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Βήματα για να αφήσουμε στην άκρη όλα όσα ζήσαμε, αν και πάντα θα πρέπει να είναι ένα μάθημα για όλους και να υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Έτσι και το ποδόσφαιρο κάνει βήμα να προχωρήσει και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ακόμη και το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε σέντρα χθες και απόψε ετοιμάζεται για δύο μεγάλα ματς. Το ένα στην Τούμπα και το άλλο στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, ωστόσο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Τούμπα στην τέταρτη φετινή τους κόντρα, ενώ εκκρεμούν ακόμη δύο. Οι δύο ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και ακόμη και την περίοδο της καραντίνας ανακωχή δεν έκαναν, αφού τότε οριστικοποιήθηκε το -7 στους Θεσσαλονικείς.

Απόψε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός έχει ως μεγάλο στόχο να περάσει αλώβητος και να δείξει σε όλους πως δικαίως είναι πρώτος και κατακτά αυτόν τον τίτλο. Επίσης θέλει να υπερασπιστεί και το αήττητο του και είναι μεγάλο κίνητρο να μη χάσει κανένα από τα ματς των play off.

Στον Πειραιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, έχουν τη συνταγή και είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει περάσει δύο αήττητα καλοκαίρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο ένα μπήκε στους ομίλους του Europa League με τρεις νίκες και μία ισοπαλία και στο άλλο στους ομίλους του Champions League με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός το έχει κάνει ξανά, έχει μείνει αήττητος, έχει τον τρόπο και ξέρει πώς να το κάνει.

Κάπως έτσι έχει προετοιμάσει την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζοντας πως οι συνθήκες είναι περίεργες. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ που θα βρει απέναντι του απόψε είναι κάτι άγνωστο. Μην κοροϊδευόμαστε μπορεί να έχει απουσίες η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι. Τον Μάρτη δεν ήταν σε καλό φεγγάρι, τώρα όμως; Όλες μας οι απορίες θα λυθούν το βράδυ, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει στην πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων δύο καλοκαιριών.