Γκαγκάτσης: «Δεν παίρνω πίσω όσα είπα για "στημένη ΕΕΑ", πολλοί δεν θέλουν τη Νέα Τούμπα»

Στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ την Παρασκευή 5/6 μίλησε ο Μάκης Γκαγκατσής και αναφέρθηκε σε ποικίλα ζητήματα που αφορούν την ομάδα

Γκαγκάτσης: «Δεν παίρνω πίσω όσα είπα για "στημένη ΕΕΑ", πολλοί δεν θέλουν τη Νέα Τούμπα»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ την Παρασκευή 5/6, αναφερόμενους στους στόχους της ομάδας, τις δικαστικές εκκρεμότητες και το FFP.

«Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στο τέλος. Στην Ευρώπη ήταν αποτυχημένη αλλά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα φανεί στο τέλος», τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια σχολίασε και το θέμα του FFP.

«Περιμένουμε ανακοινώσεις από την UEFA. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα θα υπάρξει ελάφρυνση αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Mάλλον θα υπάρξει διαφοροποίηση αλλά είμαστε ακόμη σε αναμονή...Η μη συμμετοχή στην Ευρώπη επιβάρυνε σίγουρα. Τον Γενάρη δεν κάναμε μεταγραφές πρωτίστως λόγω FFP για την ισορροπία, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Μεταγραφές θα γίνονται όπως και πωλήσεις. Και όταν γίνονται μεταγραφές θα λαμβάνεται και ένα ρίσκο».

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε για τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν τον ΠΑΟΚ με την καταδίκη της ομάδας για πολυϊδιοκτησία:

«Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Σαββίδης έχει αγοράσει κανένα αθλητικό κέντρο. Το τι απόφαση έχει βγάλει μια στημένη επιτροπή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το CAS θα δικάσει νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου και ελπίζουμε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και ότι θα μας δικαιώσει, εφόσον δικάσει κανονικά. Μεσολάβησαν δυο δικαστήρια που ουδέποτε μπήκαν στην ουσία και ο λόγος είναι πως αν έμπαιναν θα διαπίστωναν ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτά που είπα για την ΕΕΑ, ότι είναι μια στημένη επιτροπή. Το τι απόφαση έβγαλε μια στημένη επιτροπή είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι απ΄ότι ισχύει στην πραγματικότητα. Ελπίζουμε το CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να λάμψει η αλήθεια. Ουδέποτε μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης!».

Έπειτα, απάντησε στην ερώτηση τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια: «Άλλαξε ότι ήρθαν ξένοι διαιτητές, ότι μπήκε το VAR, πλέον δεν σκεφτόμαστε συνέχεια τι θα κάνει ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και του έκλεψαν και το πρωτάθλημα ενώ την περασμένη 20ετία είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και το διεκδίκησε το 2010 μετά την ήττα στο Χαριλάου από τον Άρη και το 2002 ξανά. Ο Σαββίδης έχει συμβάλλει πολύ στην εξυγίανση που τόσο λοιδωρήθηκε και τόσο έχει βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και φέτος, πάλι λοιδωρήθηκε. Έγιναν πιο ισορροπημένα όλα την τελευταία τριετία, σίγουρα όχι τέλεια. Μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα... Μην γυρίζουμε όμως πάλι στην ίδια κουβέντα».

Στη Γενική Συνέλευση τέθηκε και το θέμα της Νέας Τούμπας, με τον Γκαγκάτση να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, θα το ανακοινώσουμε και μάλιστα θα γίνει μέσω του επίσημου σάιτ της ΠΑΕ. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να γίνει η Νέα Τούμπα γιατί θα δυναμώσει ο ΠΑΟΚ, ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο κ. Σαββίδης έχει δείξει την πίστη του σε αυτό το κομμάτι για την Νέα Τούμπα, αλλά και για νέο προπονητικό κέντρο. Όταν έχουμε νεότερα και για τα δυο θα σας τα ανακοινώσουμε.

Κλείνοντας, μίλησε για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρού μετά την πανδημία: «Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία δεν είναι εύκολη, γι' αυτό υπήρχε η μείωση των συμβολαίων στον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Μπορεί την επόμενη σεζόν να μην υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, δεν ξέρουμε αν έρθει νέο κύμα του ιού. Τα έσοδα θα είναι μειωμένα σε μεγάλο βαθμό. Όλες οι ομάδες θα ρίξουν το μπάτζετ, έτσι και εμείς αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση που υπάρχει και θα υπάρξει ελέω κορονοϊού. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, σε όλη την Ευρώπη μειώνονται συμβόλαια, τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγοί. Όλοι ελπίζουμε να έρθουμε σε μια κανονικότητα και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Είναι νωρίς να δούμε που θα κάτσει η μπίλια».