Γουστάρει Καμαρά ο Μαρτίνς!

Από την ημέρα που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ανοίξει τους φακέλους όλων των ποδοσφαιριστών και είχε ανάψει το πράσινο φως για να βρεθεί κανονικά στο Ζέεφελντ ο 21χρονος Αφρικανός άσος.

Γουστάρει Καμαρά ο Μαρτίνς!

Το βράδυ της Κυριακής (20/5) όσοι είδαν το μπαράζ ανόδου Αζαξιό – Χάβρη έγιναν μάρτυρες μίας ματσάρας που έφερε την υπογραφή του Ματετά από πλευράς Χάβρης, αλλά και του Καμαρά από πλευράς Αζαξιό που ισοφάρισε σε 2-2 στο... 125' και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Στη “ρώσικη ρουλέτα” μάλιστα ευστόχησε ο Καμαρά και η ομάδα του οδεύει ολοταχώς για την Ligue 1.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το παιχνίδι το είδε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός μόλις συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, είχε πάρει στα χέρια του τους φακέλους όλων των ποδοσφαιριστών, τόσο από το υπάρχον ρόστερ και των δανεικών, όσο και των παικτών που θα ντύνονταν στα κόκκινα το καλοκαίρι (Μάνος, Καμαρά).

Για τον 21χρονο μέσο από την Γουινέα έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη. Παρότι η Αζαξιό τού έκανε τη ζωή δύσκολη στον β' γύρο, επειδή συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς δεν χρειαζόταν να δει πολλά παιχνίδια για να πειστεί ότι πρόκειται για έναν χαφ που αξίζει να επενδύσει πάνω του.

Στα χαρτιά φαίνεται ότι πρόκειται για “εξάρι”. Ο Μαρτίνς που ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι θέλει να τον έχει στο Ζέεφελντ, σαν να φαίνεται ότι στο μυαλό του τον έχει περισσότερο για “οκτάρι”, καθώς διακρίνει μία μικρή ασυνέπεια ως προς την αμυντική του συμπεριφορά.

Ωστόσο, έχει παρατηρήσει ότι με την μπάλα στα πόδια είναι αρκετά αξιόπιστος στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν τρέμει το... φυλλοκάρδι του όταν παίρνει την μπάλα πρώτος από τους αμυντικούς. Παίζει με το κεφάλι ψηλά και κοιτάζει να δώσει γρήγορα συνέχεια στο παιχνίδι.

Πολύ συχνά ανεβαίνει και στην αντίπαλη περιοχή για να βρεθεί σε θέση βολής, κυρίως όμως διακρίνεται για το γεγονός ότι στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Γαλλίας όπου η κλοτσιά πέφτει σύννεφο, βρήκε αρκετές φορές τον τρόπο με μία “κοφτερή” πάσα να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ.

Φέτος έχει “γράψει” 29 συμμετοχές με την Αζαξιό και μόλις σε 9 ματς πήρε φανέλα βασικού. Οι υποχρεώσεις του με τους Κορσικανούς ολοκληρώνονται στις 26 Μαΐου.

Στις 15 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η “πρώτη” του Ολυμπιακού στον Ρέντη και ο ίδιος θέλει να βρίσκεται εκεί! Θεωρεί ότι οι 20 μέρες καλοκαιρινής άδειας είναι μια χαρά.

Αυτό που μένει όμως είναι να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Μαρτίνς, ο οποίος γουστάρει τον Αφρικανό και το μετέφερε στις συζητήσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Κατά συνέπεια, είναι καθαρά στο χέρι του να κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ. Πάντως, στο Ζέεφελντ θα πάει ως ένας παίκτης που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στην ερυθρόλευκη μηχανή για τη νέα σεζόν και δεν θα “κοπεί” στο τέλος του πρώτου σταδίου προετοιμασίας.

Ο Μαρτίνς λοιπόν, σκοπεύει να του δώσει την ευκαιρία, καθώς του έχει κάνει “κλικ” ο τρόπος με τον οποίο κινείται στον άξονα της μεσαίας γραμμής και την προσωπικότητα που βγάζει στο χορτάρι παρότι είναι μόλις 21 ετών.