Ελλάς, η ευκαιρία σου!

Η πρόταση του ΟΦΗ για κόσμο στα γήπεδα της Super League είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει η χώρας μας οδηγός για την επιστροφή στην κανονικότητα. Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός

 Ελλάς, η ευκαιρία σου!

Για περίπου μια δεκαετία – ίσως και παραπάνω- η Ελλάδα έγινε αντικείμενο χλευασμού. Τα οικονομικά προβλήματα, η ανικανότητα των υψηλόβαθμων στελεχών αλλά και η συμπεριφορά των πολιτών, μας κρατούσαν στην επιφάνεια με…αρνητικούς λόγους.

Τα πράγματα – έστω και αργά- άλλαξαν με την εξάπλωση του κορονοϊού. Η διαχείριση της πανδημίας και η στάση των Ελλήνων, έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη και επιτέλους οι…υπερδυνάμεις έριξαν το βλέμμα τους προς τα δω, για να παραδειγματιστούν. Δεν είναι και λίγο, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, να πειθαρχεί ένας λαός, που όπως και να το κάνουμε, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του.

Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, η Ελλάδα να γίνει παράδειγμα ξανά. Αυτή τη φορά – όσο παράξενο και αν σας φαίνεται- η χώρα μας να χαράξει τον σωστό δρόμο και στο ποδόσφαιρο. Η έννοια: Επιστροφή στην κανονικότητα, να πάρει σάρκα και οστά!

Στη Γερμάνια η Μπουντεσλίγκα συνεχίζεται με άδειες εξέδρες και φωτογραφίες οπαδών. Στη Δανία το φίλαθλο κοινό της Άαρχους παρακολούθησε αγώνα μέσω ψηφιακής βίντεο-πλατφόρμας. Οι υπόλοιπες χώρες και κυρίως τα μεγάλα πρωταθλήματα ετοιμάζεται για την επανέναρξη χωρίς κόσμο στα γήπεδα.

Κάπου εδώ, η πατρίδα μας μπορεί να γίνει οδηγός και η πρόταση του ΟΦΗ, έρχεται να βάλει τις βάσεις, σε όσα αναφέραμε. Η ομάδα του Ηρακλείου κατέθεσε την πρόταση της (η οποία περιλαμβάνει παρουσία οπαδών στο 20% της χωρητικότητας των γηπέδων), και η Λίγκα αποφάσισε να την υιοθετήσει και να την καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση που θα πάρει την οριστική απόφαση το μεσημέρι της Τετάρτης (3/6).

Άπαντες θεωρούν πως δεν γίνεται να υπάρξει επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, όμως την ίδια ώρα η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αναγκάσει τα ξένα ΜΜΕ να γράψουν για τις αποφάσεις και τις ιδέες της. Βέβαια, η σωστή διαχείριση της πανδημίας, μας δίνει ελπίδες για την ίδια και ακόμα καλύτερη στα γήπεδα.

Να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες από τον κόσμο, αν φυσικά η Πολιτεία και η Κυβέρνηση συμφωνήσει με την πρόταση των Κρητικών. Όπως και να έχει το απόγευμα της Τετάρτης (3/6) θα γνωρίζουμε την απάντηση και τη θέση του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη. Όπως και να έχει, είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία, να διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο το ποδόσφαιρο της χώρας μας