Επίσημο: Ο Ένινγκ στον πάγκο του Άρη για 1+1 χρόνια - Οι πρώτες δηλώσεις του (pic)

Ο Μίχαελ Ένινγκ θα παραμείνει στον πάγκο του Άρη με συμβόλαιο 1+1 χρόνων.

Επίσημο: Ο Ένινγκ στον πάγκο του Άρη για 1+1 χρόνια - Οι πρώτες δηλώσεις του (pic)

Ο Μίχαελ Ένινγκ θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του Άρη, αφού σήμερα (28/5) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς. Το συμβόλαιο θα είναι διάρκειας 1+1 ετών.

Εδώ και κάποιο καιρό η συμφωνία ήταν σχεδόν δεδομένη και σήμερα έπεσαν οι υπογραφές της τυπικής παραμονής του Γερμανού προπονητή.

Στον Άρη τώρα θα κινηθούν για τον σχεδιασμό της ομάδας για την ολοκλήρωση της σεζόν αλλά και την επόμενη περίοδο.

«Κύπελλο! Η πρώτη λέξη που έμαθα στα ελληνικά»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ένινγκ έθεσε τους άμεσους στόχους της ομάδας: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή. Ήρθα χωρίς να κάνω την προετοιμασία στην ομάδα. Μπήκαμε αμέσως στο εκατό τοις εκατό, ήρθαν αποτελέσματα άμεσα και κάναμε μια καλή χρονιά. Τώρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά λόγω του κορονοϊού, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε και να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την ανανέωσή του είπε: «Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τους νέους στόχους. Δεν είναι ρεαλιστικό, δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει εμάς και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή η πανδημία. Έχουμε και το πρόβλημα με το ''ban'', δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να κάνουμε μια εντελώς καινούργια ομάδα ή αν θα πάμε με την ίδια. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να πάμε βήμα βήμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Άρη».

Για το Κύπελλο τόνισε: «Όλοι μιλάνε για το Κύπελλο. Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα εδώ στα ελληνικά! Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Παραδέχομαι ότι το Κύπελλο είναι ο μεγάλος μας στόχος και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Μακάρι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για την επιστροφή στη δράση ανέφερε: «Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η κατάσταση, γιατί θα παίξουμε για πρώτη φορά χωρίς τον κόσμο μας. Υπάρχει η αμφιβολία μετά τη διακοπή πώς θα επιστρέψουν οι ομάδες και πόσο θα τις έχει επηρεάσει. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πρόκληση και θέλουμε να αντεπεξέλθουμε».