Το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Μία από τις βασικές αρχές του Πέδρο Μαρτίνς είναι να παραμείνει έντονο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Ολυμπιακού και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Η ολοκλήρωση της σεζόν με επιτυχία είναι το πρώτο μέλημα στον Ολυμπιακό, αλλά στον Πειραιά έχουν στο μυαλό τους και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή που ακολούθησαν και τη φετινή σεζόν και οδηγήθηκαν σε μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένας βασικός άξονας στον οποίο σκοπεύουν να κινηθούν οι Πειραιώτες έχει να κάνει με τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου. Για τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε κομβική η παρουσία αρκετών Ελλήνων στην ομάδα και φυσικά είναι κάτι που θέλει και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλωστε εμπιστεύτηκε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους έδωσε ρόλο και δεν τους είχε απλές αναφορές στο ρόστερ. Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο βασικότατός του και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν έβγαινε από την ενδεκάδα. Ο Γιώργος Μασούρας επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Οι Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Πρόκειται για δύο παίκτες που είναι η ψυχή της ομάδας σύμφωνα και με τον Μαρτίνς. Ακόμη και αυτοί ωστόσο πήραν παιχνίδια. Ειδικά ο Παπαδόπουλος έπαιξε σε αρκετά ματς και μάλιστα όχι απλώς ήταν αξιοπρεπής αλλά και από τους καλύτερους.

Και όλα αυτά τη στιγμή που είχε τους Κώστα Φορτούνη και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο τραυματίες. Επί της ουσίας μόνο ο Λεονάρντο Κούτρης πήρε ελάχιστα παιχνίδια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες αξιοποιήθηκαν από τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τον ενδιαφέρει να μείνει αναλλοίωτο το ελληνικό στοιχείο. Γι' αυτό και θα εξετάσει σοβαρά κάποιες περιπτώσεις δανεικών ποδοσφαιριστών. Από τις βασικές αρχές του Μαρτίνς είναι να υπάρχουν αρκετοί Έλληνες στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας