Kαι ο Παναθηναϊκός στο CAS: Κατά της Πάρμα για τον Νίνη

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε προσφυγή στο CAS κατά της απόφασης της FIFA για την υπόθεση της μεταγραφής του Σωτήρη Νίνη στην Πάρμα. 

Kαι ο Παναθηναϊκός στο CAS: Κατά της Πάρμα για τον Νίνη

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού ο οποίος διεκδικούσε 472.200 ευρώ με τους τόκους από την Πάρμα για τη μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη.

Το πειθαρχικό όργανο της FIFA έκρινε πως η νέα εταιρική/μετοχική σύνθεση της Πάρμα δεν έχει άμεση σύνδεση με το παλιό σχήμα της, το οποίο οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2013.

Ο Νίνης είχε πάει στην ιταλική ομάδα το καλοκαίρι του 2012 ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό αφού είχε συμφωνήσει μαζί της από τον Ιανουάριο για τριετές συμβόλαιο.

Ο Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του δικαιούταν ως χρηματικό αντίτιμο τα "τροφεία" του παίκτη, καθώς επρόκειτο για "προϊόν" των "πράσινων" ακαδημιών. Η Πάρμα όμως χρεοκόπησε ένα χρόνο μετά και έπεσε κατηγορίες.

Ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά τους 21 μέρες για να κάνει έφεση στο CAS, και να προσβάλλει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η προσφυγή κατατέθηκε (τα έξοδα ανέρχονται σε 20.000 Ευρώ), ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης θα πάρει τουλάχιστον 4-5 μήνες μέχρι να φτάσει στην «έδρα», καθότι αφορά οικονομική διαμάχη και από το CAS είθισται να δίνεται προτεραιότητα σε άλλες υποθέσεις.