Ήθελε πίσω τους πέντε βαθμούς η Ξάνθη, αλλά δεν πέρασε

Η Ξάνθη θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς, αφού καταψηφίστηκε η επιστροφή των πέντε βαθμών.

Ήθελε πίσω τους πέντε βαθμούς η Ξάνθη, αλλά δεν πέρασε

Η Κάτια Κοξένογλου ψηφίστηκε ως αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League και στη συνέχεια σειρά πήρε η επικύρωση της βαθμολογίας. Εκεί αποφασίστηκε και με πόσους βαθμούς θα ξεκινήσει η Ξάνθη το πρωτάθλημα, αφού επιχείρησε να πάρει πίσω τους πέντε που της έχουν αφαιρεθεί.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Η Ξάνθη ζήτησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 23 βαθμούς και όχι με 18 όπως προκύπτει από την αφαίρεση των 12 βαθμών από την τιμωρία της πολυιδιοκτησίας και τις παραβάσεις στο μετοχολόγιο της.

Η Ξάνθη επί της ουσίας ήθελε η Λίγκα να ψηφίσει μόνο το -7 και να πάρει πίσω τους πέντε βαθμούς τιμωρίας για το ότι οι μετοχές άλλαξαν χέρια χωρίς να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Η αντίδραση των περισσότερων ομάδων ήταν αρνητική προς αυτό το γεγονός και ψήφισαν η Ξάνθη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 17 βαθμούς. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ ψήφισε «παρόν» και δεν πήρε θέση, ενώ και ο Παναθηναϊκός την ίδια γραμμή ακολούθησε.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός που έχει 17 βαθμούς και θα παλέψει με τη Ξάνθη για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης ψήφισε λευκό. Και η ΕΠΟ δεν πήρε θέση ψηφίζοντας λευκό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τάχθηκαν υπέρ της αφαίρεσης των 12 βαθμών.