Για δύο σοβαρούς λόγους πρέπει να μείνει ο Ομάρ

Ο Ελαμπντελαουί θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και το πιθανότερο είναι ότι σύντομα θα υπάρχουν ευχάριστα για τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» από το συγκεκριμένο «μέτωπο».

 Για δύο σοβαρούς λόγους πρέπει να μείνει ο Ομάρ

Το τι μπορεί να προσφέρει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στον Ολυμπιακό, είχαμε την τελευταία εξαετία την ευκαιρία να το δούμε. Μια ζωή έχει ζήσει στο λιμάνι ο Νορβηγός (με εξαίρεση ένα εξάμηνο που πήγε δανεικός στην Χαλ) και σίγουρα όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας για το αν πρέπει να μείνει ή όχι στον Πειραιά.

Ο Ελαμπντελαουί δεν έχει φτάσει σε μία ηλικία που μπορεί να πει κάποιος ότι έχει φτάσει... ταβάνι και από τώρα και στο εξής αρχίζει η φθίνουσα πορεία στην καριέρα του. Τα 28 του έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο και εξακολουθεί να είναι ενεργότατο μέλος της Εθνικής Νορβηγίας, αλλά και βασικός και αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό.

Ίσως το θέμα του Ομάρ έπρεπε να κλείσει από πέρσι το καλοκαίρι για να μην φτάσουμε να κάνουμε τώρα τη συγκεκριμένη συζήτηση. Σε αυτό, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο ποδοσφαιριστής. Ομως, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το γεγονός ότι κάθε παίκτης μπορεί να βάλει όποια χρηματιστηριακή αξία πιστεύει για τον εαυτό του.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ισχύουν τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς ότι ζητούσε τον «ουρανό με τ’ άστρα» από τον Ολυμπιακό. Ούτε 1,5 εκ. ευρώ ζήτησε, ούτε πριμ υπογραφής... Οι απαιτήσεις του γυροφέρνουν στο 1 εκατομμύριο.

Ο παίκτης πρέπει να μείνει στο λιμάνι για δύο λόγους...

Ο πρώτος αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Δεν κυκλοφορούν και πολλοί Ελαμπντελαουί στην αγορά. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε και με ονόματα, ακόμα και να μείνει ο Γκασπάρ στον Ολυμπιακό, δεν μας έδειξε φέτος ότι είναι ικανός να μπει στα παπούτσια του Νορβηγού.

Ο δεύτερος και βασικότερος λόγος όμως έχει να κάνει με το ότι ο Ομάρ γνωρίζει σαν την παλάμη του τα κόκκινα αποδυτήρια μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Είναι μία ηγετική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια. Μπορεί να φαίνεται ήρεμος χαρακτήρας, αλλά όταν πρέπει βάζει τις φωνές για να επιβάλει την τάξη.

Ποιος θα ξεχάσει όταν πήγε και κατσάδιασε τον Λοβέρα κατά τη διάρκεια ενός ματς, επειδή ο Αργεντινός ήθελε να πάρει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Φορτούνη για την εκτέλεση ενός φάουλ; Κι αυτό είναι μόνο ένα περιστατικό που συνέβη μπροστά στις κάμερες.

Ο Ομάρ εμπνέει τον σεβασμό στους συμπαίκτες του και έχει τιμήσει το περιβραχιόνιο. Εν ολίγοις, ο Νορβηγός χρειάζεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ, μεταξύ άλλων, και για τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Όπως για τους ίδιους λόγους πρέπει να μείνουν και οι Αβραάμ, Τοροσίδης...

Σίγουρα οι οικονομικές του απαιτήσεις είναι υψηλές, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στον Πειραιά, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα προκύψουν ευχάριστα νέα για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θα είναι πολύ μεγάλη «μεταγραφή» για τους «ερυθρόλευκους» η παρουσία του Ελαμπντελαουί και τη νέα αγωνιστική περίοδο!