Φάκελος «Στόπερ»: Ο Μολέντο, ο Βράνιες και οι άλλοι

Τα δεδομένα για τους υπάρχοντες ρόστερ, οι πιθανές αποχωρήσεις, οι περιπτώσεις Μολέντο, Ρολάντο, Πεδράο. Τα δεδομένα με Βράνιες που οι Βόσνιοι φέρνουν ξανά στο προσκήνιο. 

Φάκελος «Στόπερ»: Ο Μολέντο, ο Βράνιες και οι άλλοι

Αυτή τη στιγμή δύο οι μεταγραφικές προτεραιότητες του Πέδρο Μαρτίνς: Άμυνα και επίθεση. Ο φάκελος «στόπερ» ειδικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ζητήσει παίκτη με ηγετικές ικανότητες, ο οποίος να αγωνίζεται ως αριστερό στόπερ. Θα έρθει ξένος κεντρικός αμυντικός που θα μπορεί να ηγηθεί της άμυνας, χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα να είναι αριστεροπόδαρος φτάνει να μπορεί να αγωνιστεί και εκεί.

Το σενάριο για έναν ξένο και τους υπάρχοντες στόπερ

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν οι Σισέ, Ένγκελς, Νικολάου. Αν αποκτηθεί ένας ακόμα στόπερ τότε η τετράδα κλείνει με αυτούς. Με τους συγκεκριμένους είναι «γεμάτος» ο Ολυμπιακός. Επειδή, όμως, βρισκόμαστε ακόμα στο Μαΐο και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, μπορεί να δούμε ριζικές αλλαγές στους στόπερ

Τι ισχύει με τους υπάρχοντες στόπερ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεχωρίσει από την αρχή τον Σισέ και τον θέλει στην ομάδα. Θεωρεί ότι με έναν έμπειρο στόπερ δίπλα του θα γίνει ακόμα καλύτερος, αφού έχει ήδη πολύ καλά στοιχεία. Από την άλλη όμως, υπάρχει και το ενδιαφέρον της Μπενφίκα το οποίο δεν ατονεί.

Για τον Μπιορν Ένγκελς οι «ερυθρόλευκοι» δεν «καίγονται» να αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή όμως στο Βέλγιο οργιάζουν οι φήμες για ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Για τον Δημήτρη Νικολάου υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρον από την Γερμανία, όμως τελευταία φαίνεται να έχει ατονίσει.

Επομένως, αν αποχωρήσει ένας εκ των Σισέ - Ένγκελς θα αποκτηθεί ένας ακόμα στόπερ. Αν φύγουν και οι δύο θα επιστρέψει και ο Ρισβάνης, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει ειδοποιηθεί ότι επιστρέφει.

Από τον Μολέντο ως τον Ρολάντο

Ο Ροντρίγκο Μολέντο είναι παίκτης απασχολεί πολύ καιρό τώρα του Πειραιώτες. Βεβαία, ο παίκτης αγωνίζεται κυρίως ως δεξιός στόπερ, ενώ η υπόθεσή του δεν αποδεικνύεται μέχρι τώρα τόσο απλή για τους «ερυθρόλευκους». Παρ' όλα αυτά, η περίπτωση του απασχολεί πολύ τον Ολυμπιακό.

Τελευταία, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και ο Πεδράο της Γκιμαράες και είναι ο εκλεκτός του Μαρτίνς. Ωστόσο, η πορτογαλική ομάδα έχει ανεβάσει στα ύψη τα χρήματα που ζητάει για να τον παραχωρήσει και η περίπτωσή του έχει δυσκολέψει αρκετά.

Εσχάτως, στη λίστα έχει προστεθεί και ο Ρολάντο της Μαρσέιγ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Ο Μαρτίνς τον γνωρίζει καλά, αλλά η υπόθεση του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Ο παίκτης αμείβεται με 1,5 εκ. ευρώ και έχει 45 συμμετοχές με την Γαλλική ομάδα. Ο προπονητής της φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, Ρούντι Γκαρσία, έχει προμηνύσει ότι επιθυμεί να μείνει και την επόμενη σεζόν.

Η υπόθεση Βράνιες

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σκανάρει την αγορά για στόπερ, είναι λογικό κάποια σενάρια να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το όνομα του Όγκνιεν Βράνιες έχει εμπλακεί και στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό. Οι Βόσνιοι είχαν γράψει καιρό πριν για τον στόπερ της ΑΕΚ και τους Πειραιώτες και πλέον επαναφέρουν το θέμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το ρεπορτάζ τους, ο Ολυμπιακός έχει μιλήσει με την πλευρά του παίκτη, ενώ παρακολουθεί διακριτικά τα όσα συμβαίνουν. Η διαφορά με προηγούμενα δημοσιεύματα είναι οι συμπατριώτες του έβαλαν στο... παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ! Γράφτηκε πως οι Θεσσαλονικείς έχουν υπόψη τους τον στόπερ, ο οποίος δεν τα βρίσκει με τη διοίκηση της Ένωσης.

Βέβαια και αυτή η υπόθεση έχει τις δυσκολίες της, καθώς ο Βόσνιος έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και όπως αποδείχτηκε και τον Ιανουάριο, η Ένωση δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει εύκολα, παρά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ δεν «ψήνεται» να τον κρατήσει.