Οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού μετά την παραμονή Μαρτίνς

Αφού ήρθε σε συμφωνία με τον Μαρτίνς, οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού είναι η παραμονή του Ελαμπντελαουί και η επέκταση του συμβολαίου του Γκιγιέρμε.

Οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού μετά την παραμονή Μαρτίνς

Με τον Πέδρο Μαρτίνς τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε η ερυθρόλευκη οικογένεια. Διοίκηση, κόσμος, παίκτες και προπονητής γνώριζαν εξ αρχής ότι το καλύτερο σενάριο για τον Ολυμπιακό ενόψει της επόμενης σεζόν, δεν ήταν τίποτε άλλο από την παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού.

Στο λιμάνι θα κοιτάξουν μέσα στον Μάιο να «τρέξουν» τις άλλες δύο εκκρεμότητες που έχουν. Η μία αφορά τον Ελαμπντελαουί, με την Γαλατασαράι και τον τουρκικό Τύπο να έχουν... ξεσαλώσει και να κάνουν λόγο για σούπερ προσφορά στον αδερφό του Ρασίντ που εκτελεί χρέη μάνατζερ του Ομάρ.

Έχουν γραφτεί διάφορα ποσά, όπως ότι προσφέρει στον Νορβηγό 1,5 εκ. ευρώ ετησίως συν μπόνους και πριμ υπογραφής. Η πληροφόρησή μας είναι ότι έχουν μία δόση υπερβολής όλα αυτά τα περί «μεγάλης» πρότασης. Από την άλλη, όμως, δεν παύει η Γαλατασαράι να ασχολείται όντως σοβαρά με την περίπτωση του Ελαμπντελαουί.

Η πρόθεση του Ολυμπιακού λοιπόν είναι να φωνάξει άμεσα τον Ομάρ και να δουν αν θα πορευτούν μαζί ή όχι τα επόμενα χρόνια. Πρόθεση και των δύο φυσικά είναι να συνεχίσουν μαζί, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει οι καθοριστικές συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και το καλοκαίρι ο παίκτης μένει ελεύθερος. Είναι ένα ζήτημα πάντως που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι τόσο κοντά στο να λυθεί. Σίγουρα όμως, υπάρχει διάθεση...

Η δεύτερη προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι να ξεμπερδεύει και με τον Γκιγιέρμε άμεσα, έτσι ώστε να μην φτάσουν στο λιμάνι του χρόνου τέτοια εποχή να θυμίζει η υπόθεση του Βραζιλιάνου χαφ την υπόθεση του Ομάρ! Το συμβόλαιο του Γκιγιέρμε ολοκληρώνεται το 2021 και οι Πειραιώτες έχουν ήδη καταθέσει την πρότασή τους στον 29χρονο χαφ για επέκταση και αναπροσαρμογή της τρέχουσας συμφωνίας. Μια πρόταση που σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιεί τον ποδοσφαιριστή. Υπάρχει όμως μία μικρή οικονομική διαφορά που αναμένεται να καλυφθεί.