Ο... μονόδρομος του Σεμέδο στον Ολυμπιακό

Ο Ρούμπεν Σεμέδο απασχολεί αρκετές ομάδες του εξωτερικού, αλλά δεν πρόκειται να πιέσει τον Ολυμπιακό να τον παραχωρήσει και υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν θα το κάνει.

Ο... μονόδρομος του Σεμέδο στον Ολυμπιακό

Τον Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει ότι ώρες ώρες είναι επιπόλαιος σε μικρά διαστήματα ενός αγώνα ή ότι κάποιες στιγμές «θολώνει» το μυαλό του, όπως είχε συμβεί με το μπολ μπόι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για έναν στόπερ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσε ούτε «απέξω» από το ελληνικό πρωτάθλημα και όλοι παραδέχονται ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν είναι αγνώμων.

Ο Πορτογάλος στόπερ ξαναβγήκε στον «αφρό» χάρη στον Ολυμπιακό και αυτό θα του το χρωστάει σε όλη του την καριέρα. Γιατί κάνουμε τον συγκεκριμένο πρόλογο;

Επειδή το τελευταίο διάστημα ένα σωρό δημοσιεύματα έχουν προκύψει στο εξωτερικό που θέλουν τον Σεμέδο στο στόχαστρο αρκετών ομάδων από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο 26χρονος άσος μάλιστα έχει μπει στη διαδικασία να σχολιάσει τις φήμες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του. Είναι τακτικές οι «εμφανίσεις» του σε πορτογαλικά ΜΜΕ. Εκεί λοιπόν επαναλαμβάνει συνεχώς ένα πράγμα: ότι είναι συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό.

Ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να πάει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αν δεν είχε την εξωγηπεδική περιπέτειά του, ενδεχομένως να έπαιζε σε μεγαλύτερη ομάδα από τη Βιγιαρεάλ. Το έχει πει λοιπόν στις συνεντεύξεις του ότι πάντοτε έχει στο μυαλό του το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Όμως δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να πιέσει τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει από το λιμάνι.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης. Ο Σεμέδο θα φύγει μόνο αν έρθει μία πολύ μεγάλη πρόταση, στα επίπεδα δηλαδή του Ποντένσε και... βάλε. Εκείνος δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στη διοίκηση και να τους πει «αφήστε με να φύγω». Δεν πρόκειται να γίνει... Ποντένσε!