Ποια η στάση της ΕΠΟ αν προσφύγει ο ΠΑΟΚ στο CAS

Έχει ενδιαφέρον να φανεί τι στάση θα κρατήσει η ΕΠΟ σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ προσφύγει στο CAS για να ρίξει την ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών.

Ποια η στάση της ΕΠΟ αν προσφύγει ο ΠΑΟΚ στο CAS

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Επιβεβαίωσε επί της ουσίας πως οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη και δικαίωσε την καταγγελία του Ολυμπιακού. Από εκείνη τη στιγμή όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει λόγο για προσφυγή στο CAS προκειμένου να ρίξει την ποινή και να ζητήσει από τους δικαστές να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το CAS θα γυρίσει την υπόθεση στην ΕΠΟ, αλλά να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως δικαίωμα κατάθεσης της έφεσης υπάρχει μέχρι τις 6 Μαΐου. Εάν τελικά οι Θεσσαλονικείς αποφασίσουν να πάνε στο CAS, όπως επικοινωνούν από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, το θέμα αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ΕΠΟ θα πρέπει να παραστεί ως αντίδικη και να υπερασπιστεί την απόφασή της. Ο ΠΑΟΚ με την ενέργειά του να προσφύγει στο CAS θα πάει ενάντια στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία ωστόσο θα πρέπει να κυνηγήσει την υπόθεση.

Σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν πράξει αυτό θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην UEFA και να απολογηθεί στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Πάντως η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης έχει ενδιαφέρον και για τη στάση που θα κρατήσει η ΕΠΟ απέναντι στην απόφαση την οποία η ίδια πήρε πριν από λίγες ημέρες και με την οποία επιβεβαίωσε ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν κοινό ιδιοκτήτη. Στεκόμαστε στη στάση που θα κρατήσει η ΕΠΟ στην υπόθεση, διότι θα είναι καίριας σημασίας για την τελική έκβασή της.

Σε αυτό το θέμα άλλωστε είχε σταθεί και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Ο ΠΑΟΚ κινείται εναντίον της απόφασης της Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ στο CAS με την ΕΠΟ θα είναι αντίπαλοι. Θα μπορούσε να ζητήσει να μην υπάρχουν τρεις δικαστές αλλά μόνο ο πρόεδρος, όμως είναι δύσκολο».