Ανουάρ: «Ωριμάζω ως παίκτης στον Παναθηναϊκό»

Ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ανουάρ Τουχαμί μίλησε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE για τον κορονοϊό, την κατάσταση στη χώρα μας αλλά και την ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ανουάρ: «Ωριμάζω ως παίκτης στον Παναθηναϊκό»

Ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ανουάρ Τουχαμί μίλησε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE για τον κορονοϊό, την κατάσταση στη χώρα μας αλλά και την ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Μαροκινός μέσος του Παναθηναϊκού, Ανουάρ Τουχαμί για την κατάσταση στην Ισπανία είπε «υπάρχουν πολλοί θάνατοι και πολλοί άνθρωποι έχουν επηρεαστεί πολύ σοβαρά από αυτό, αρρωσταίνουν, χάνουν δουλειές ή αυτές κλείνουν, οπότε υπάρχει καταστροφή για πολλούς».

Επίσης τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα «είναι λιγότερο σοβαρή. Στην Ισπανία υπάρχουν 200.000 λοιμώξεις και εδώ 3.000. Μπορείς να βγεις για μια μικρή βόλτα. Γυμνάζομαι, αλλά πάντα με προσοχή».

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό υπογράμμισε:

«Θέλω να κερδίσω μία θέση στη Βαγιαδολίδ και να δείξω τις ικανότητές μου γιατί νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Στον Παναθηναϊκό πάντως είμαι χαρούμενος και ήταν μια καλή επιλογή, το σημαντικό είναι να νιώθω άνετα και αυτό συμβαίνει στον Παναθηναϊκό.

Τα πηγαίνω πολύ καλά εδώ, με έχει βοηθήσει να συνεχίσω να ωριμάζω ως παίκτης, να αποκτήσω εμπειρίες. Οι συμπαίκτες μου, οι άνθρωποι του κλαμπ και οι οπαδοί έκαναν τα πάντα πολύ εύκολα για μένα από την πρώτη μέρα, οπότε χαίρομαι που ήρθα στον Παναθηναϊκό».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, είπε: «Νομίζω ότι θα συνεχιστεί, όλοι θέλουμε να απολαύσουμε ξανά αυτό που μας αρέσει, αλλά πριν από το ποδόσφαιρο υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχει η ζωή και εάν υπάρχει έστω ελάχιστος κίνδυνος, όχι μόνο για τους παίκτες αλλά για όλους, θα πρέπει να αναβληθεί και να επανέλθει όταν όλα έχουν επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Είναι κάτι λυπηρό γιατί ο κόσμος είναι αυτός που δίνει ζωή στο άθλημα και χωρίς αυτόν δεν έχει νόημα. Ο κόσμος μεταδίδει το πάθος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Στο τέλος έστειλε ένα μήνυμα στους φίλους της Βαγιαδολίδ, όπου και ανήκει αφού στον ΠΑΟ αγωνίζεται ως δανεικός:

«Αυτοί και οι οικογένειές τους είναι καλά και ελπίζω σύντομα να γιορτάσουν ξανά επιτυχίες. Θα τους έλεγα μπράβο, επειδή οι περισσότεροι σέβονται αυτούς τους κανόνες διαμονής και μένουν στο σπίτι. Είναι πηγή υπερηφάνειας επειδή συνεχίζουν να παραμένουν δυνατοί και ενωμένοι. Σίγουρα θα ξεφύγουμε απ' αυτό και θα είμαστε ξανά χαρούμενοι».