UEFA: Ποιες ελληνικές ομάδες παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια - Από ποιους γύρους θα ξεκινήσουν

Σε ποιες ελληνικές ομάδες πηγαίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν σε περίπτωση διακοπής των εγχώριων διοργανώσεων και από ποιους προκριματικούς γύρους ξεκινούν.

UEFA: Ποιες ελληνικές ομάδες παίρνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια - Από ποιους γύρους θα ξεκινήσουν

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της UEFA για όσα αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης. Παρ' όλα αυτά έχει διαρρεύσει ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν έχει να κάνει με το ενδεχόμενο διακοπής των πρωταθλημάτων και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν.

UEFA: Βάσει βαθμολογίας η έξοδος στην Ευρώπη σε περίπτωση διακοπής πρωταθλήματος!

Δηλαδή αν μια χώρα αποφασίσει να διακόψει το πρωτάθλημα, ποιοι θα παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν; Πρώτα απ' όλα η UEFA δείχνει να μαλακώνει τη στάση της απέναντι στις λίγκες και αυτό ίσως έχει να κάνει με την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα της χώρας της.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν ολοκληρωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα τσεκαριστούν σύμφωνα με τη βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί μέχρι τη στιγμή της διακοπής της Super League. Ας δούμε πού πηγαίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και από ποιους προκριματικούς θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους οι ελληνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρώτο εισιτήριο για το Champions League και θα μπει στο μονοπάτι των πρωταθλητών ξεκινώντας από τον τρίτο προκριματικό γύρο, που σημαίνει πως για να βρεθεί στους ομίλους θα πρέπει να περάσει και τα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θα ξεκινήσει την πορεία του από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, άρα για να βρεθεί στους ομίλους θα πρέπει να περάσει και τον τρίτο προκριματικό και τα πλέι οφ.

Πάμε τώρα στο Europa League, το οποίο έχει ένα καλό εισιτήριο που πηγαίνει στον κάτοχο του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ενδεχόμενο διακοπής των διοργανώσεων δεν θα υπάρξει ούτε Κυπελλούχος, άρα αυτό το εισιτήριο θα πάει στην τρίτη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, που θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό. Ο τέταρτος και ο πέμπτος της βαθμολογίας θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Εδώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως τέταρτος είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Εάν δεν αλλάξει κάτι, τότε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα πάνε στους ΟΦΗ και Άρη.