UEFA: Βάσει βαθμολογίας η έξοδος στην Ευρώπη σε περίπτωση διακοπής πρωταθλήματος!

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης πρωταθλήματος για τη συμμετοχή σε Champions League και Europa League θα μετράει η θέση των ομάδων στη βαθμολογία κατά την περίοδο διακοπής και όχι ο ευρωπαϊκός συντελεστής τους.

UEFA: Βάσει βαθμολογίας η έξοδος στην Ευρώπη σε περίπτωση διακοπής πρωταθλήματος!

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA η ευρωπαϊκής συνομοσπονδία διέρρευσε -πέραν της συνέχισης στη γραμμή της ολοκλήρωσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που εξαρχής υιοθέτησε- ότι σε περίπτωση οριστικής διακοπής κάποιου, τότε για τη δήλωση των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν μετράει η κατάταξη στη βαθμολογία των ομάδων και όχι ο ευρωπαϊκός συντελεστής τους!

Στάση που πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από ομοσπονδίες και λίγκες στις δηλώσεις των ομάδων στο Champions League και το Europa League.

Μια κίνηση που επιβραβεύει τα πεπραγμένα των ομάδων στη σεζόν, την οποία προφανώς δεν θέλουν να θεωρούν στη Νιόν ως μη γενόμενη.

Ούτε υπάρχει καμιά διάθεση για «wild card» σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά προέχει η -ποδοσφαιρική- αξιοκρατία.

Αντιμέτωπη με την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων ως το τέλος Αυγούστου, η UEFA υποχρεώθηκε να αποδεχθεί ότι σε κάποιες χώρες δεν θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της σεζόν και να διευκρινίσει τι θα ισχύσει για τη διανομή των θέσεων στο Champions League και το Europa League.

Σε περίπτωση κατά την οποία στο σημείο της διακοπής υπήρχαν ομάδες με λιγότερα παιχνίδια θα ισχύσει το κριτήριο των βαθμών ανά αγώνα. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι η UEFA ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το ευρωπαϊκό ranking των ομάδων για να διανείμει τα εισιτήρια του Champions League και του Europa League, σε χώρες όπου τα πρωταθλήματα δεν θα ολοκληρωθούν.

Για το 2022 αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό των γυναικών του 2021

Κατά τα λοιπά, ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των γυναικών, που ήταν προγραμματισμένο εξαρχής για του χρόνου, για το 2022 (6-31/7), αφού το 2021 είναι πλέον προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Εuro των ανδρών...