Μήπως πρέπει να «απαντήσει» ο Φορτούνης στον Ποντένσε;

Ο Ντάνιελ Ποντένσε αποκάλεσε προ ημερών «τεμπέλη» τον Κώστα Φορτούνη. Είναι στο χέρι του αρχηγού να «απαντήσει» στον πρώην συμπαίκτη του.

Μήπως πρέπει να «απαντήσει» ο Φορτούνης στον Ποντένσε;

Οι... συστάσεις για τον Κώστα Φορτούνη είναι περιττές. Το τι μπορεί να κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο γήπεδο το γνωρίζουμε όλοι. Το γνωρίζουν κυρίως οι προπονητές του που τον εμπιστεύονται, που από εκείνον ξεκινούν την ενδεκάδα. Ο δε Πέδρο Μαρτίνς σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην Πορτογαλία είχε πει ότι «είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει». Ο Μάρκο Σίλβα από την πλευρά του είχε αφήσει στον πάγκο ολόκληρο Τσόρι Ντομίνγκες για να βγάλει στον «αφρό» τον Θεσσαλό χαφ.

Φυσικά, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι και ο Φορτούνης έχει περάσει «περίεργες» στιγμές. «Περίεργες» όμως ήταν οι ημέρες που πέρασαν και οι προπονητές μαζί του. Πότε ο Σίλβα, πότε ο Μπέντο, πότε ο Μαρτίνς και πιο παλιά ο Μίτσελ, άφηναν να εννοηθεί ότι ενώ έχει τόσο μεγάλο ταλέντο, ορισμένες φορές κάνει κάποια βήματα προς τα πίσω. Ίσως από υπερβολική σιγουριά ότι δεν θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα; Ίσως συμβαίνει κάτι άλλο; Την απάντηση μόνο ο ίδιος μπορεί να την δώσει.

Εκείνο πάντως που μας προκάλεσε εντύπωση και μάλιστα αρνητική, ήταν η στάση του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος προ ημερών χαρακτήρισε πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή τον Φορτούνη και στη συνέχεια τον αποκάλεσε «τεμπέλη»! Πρώτον, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του για τον άλλον και ειδικά ο Ποντένσε και ο κάθε Ποντένσε που ζούσε τον Φορτούνη και τον κάθε Φορτούνη στον Ρέντη. Προφανώς, κάποια πράγματα τα γνωρίζει ο Ίβηρας εξτρέμ περισσότερο απ’ ό,τι όλοι εμείς που δεν παρακολουθούσαμε τις προπονήσεις.

Από την άλλη, όμως, δεν είναι σωστό από τη μεριά του να στοχοποιεί τον Θεσσαλό χαφ και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που προσπαθεί ο πρώην συμπαίκτης του να επιστρέψει στο 100% από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Ήταν ο ορισμός του «φάουλ» από πλευράς Ποντένσε.

Ποντένσε: «Ευγνώμων στον Μαρινάκη, σπουδαίος ο Τσιμίκας, καλύτερος ο Φορτούνης αλλά... τεμπέλης»

Το αν είναι «τεμπέλης» ο Φορτούνης, είναι προτιμότερο να το πουν οι προπονητές του. Σίγουρα ο Φορτούνης έχει κάνει λάθη στην εξαετία που βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα πράγματα. Σίγουρα θα μπορούσε να λάβει πιο σοβαρά υπόψη του τα όσα του έχουν καταλογίσει κατά καιρούς οι προπονητές του (σ.σ. το πιο σκληρό ήταν από τον Μπέντο που είχε πει δημοσίως ότι «δεν αρκεί μόνο το ταλέντο για να κάνεις καριέρα»).

Σίγουρα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά στον Μαρτίνς που έσπευσε – αν και ήταν ανέτοιμος – να τον συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα και να αφήσει εκτός άλλους παίκτες (π.χ. Χασάν ή Καφού που ήταν προσωπικές του επιλογές στις μεταγραφές του χειμώνα). Σίγουρα δεν έπρεπε να κάνει μουτράκια επειδή δεν έπαιξε στην Τούμπα σε ένα διπλό τίτλου που πήρε ο Ολυμπιακός επί του ΠΑΟΚ. Αν ήμασταν στη θέση του, θα έπρεπε να μας προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι π.χ. για τον Τσιμίκα ή για άλλους ποδοσφαιριστές ακούγεται η μισή Ευρώπη και για εκείνον δεν είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα καλοκαίρια τόσος ντόρος. Ήρθαν προτάσεις στο παρελθόν για τον Φορτούνη, αλλά δεν είχε «προκαλέσει» τον θόρυβο που έχει προκαλέσει ο Τσιμίκας, ένα παιδί που με την μπόλικη δουλειά που έχει ρίξει, έφτασε πολύ κοντά στο να πάει τον χειμώνα στη Νάπολι και ενόψει καλοκαιριού να τον έχουν στη λίστα τους οι Λίβερπουλ και Ίντερ.

Υπάρχει όμως ένα «αλλά» σε όλη αυτή την ιστορία... Στη σούμα είναι συντριπτικά περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά του Φορτούνη στον Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις δεν κυκλοφορούν και πολλοί Φορτούνηδες στην αγορά και αυτό θα πρέπει να το έχουμε κατά νου. Εκείνο που οφείλει να κάνει ο Φορτούνης, ο οποίος τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 28 του και κατά συνέπεια δεν είναι πλέον κάνα παιδάκι, είναι να σπεύσει να «απαντήσει» στον Ποντένσε.

Σε έναν Ποντένσε που δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να αρχίσει τους χαρακτηρισμούς δημοσίως σε πρώην συμπαίκτες του. Γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να βγουν και πρώην συμπαίκτες του και να αρχίσουν να λένε διάφορα για τη συμπεριφορά του μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την αντίδρασή του όταν πήγε να χαλάσει η μεταγραφή. Κι εκεί μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε ένα συμπέρασμα, ότι τα δάκρυα κατά την επιστροφή του στο Φάληρο ως ποδοσφαιριστής της Γουλβς, μπορεί να ήταν και... κροκοδείλια.

Όμως, ο Ποντένσε έχει «τελειώσει» για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης είναι στον Πειραιά και εκείνος θα κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος την επόμενη χρονιά. Είναι η ευκαιρία του για να αποδείξει ότι όλα όσα του έχουν καταλογήσει στο παρελθόν οι προπονητές του περί οκνηρίας στην προπόνηση, μούτρων επειδή δεν έπαιξε σε κάποιο ματς ή «τεμπελιάς» που ανέφερε ο Ποντένσε, είναι μία καλή αφετηρία για να γίνει και πάλι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Να πεισμώσει δηλαδή, να δουλέψει ακόμα περισσότερο (ήδη δούλεψε πολύ στην αποκατάστασή του) και να στείλει τις απαιτούμενες «απαντήσεις» προς κάθε κατεύθυνση. Στο χέρι του είναι και δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι αρχηγός της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας.