Ο Σάσα πιο... προσιτός από Ινσούα και Σεμέντο για Ολυμπιακό

Γιατί ο Λούκας Σάσα του Άρη φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, σε σχέση με τους Ινσούα και Λισάντρο Σεμέντο.

Ο Σάσα πιο... προσιτός από Ινσούα και Σεμέντο για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πάντοτε έχει ανοικτά τα μάτια του στην εγχώρια αγορά. Μια αγορά που τον έχει βγάλει πολλάκις ασπροπρόσωπο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Γιώργο Μασούρα. Αυτή τη στιγμή από τη Super League «παίζουν» τρία ονόματα στο μεταγραφικό «παζάρι» ενόψει της επόμενης χρονιάς. Ο Λούκας Σάσα του Άρη, ο Ινσούα του Παναθηναϊκού και ο Λισάντρο Σεμέντο του ΟΦΗ που ανήκει στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα ένας από τους τρεις θα μπορούσε - κατά κάποιο τρόπο - να πιάσει πιο εύκολα λιμάνι από τους υπόλοιπους, καθώς για την ώρα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Εξηγούμαστε...

Ο Λούκας Σάσα έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του με τον Άρη στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο Βραζιλιάνος χαφ θα ήθελε να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του και για αυτό το λόγο άλλωστε είχε ζητήσει να μπει και ρήτρα. Το 1 εκ. ευρώ δεν είναι απαγορευτικό ποσό για τον Ολυμπιακό, αλλά θα μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να δώσουν και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης (π.χ. τον Μπρούνο που αρέσει στον Άρη), όπερ σημαίνει ότι θα κατέβαζε κι άλλο την τιμή του. Ο Σάσα λοιπόν είναι ο παίκτης που φαινομενικά μοιάζει πιο εύκολο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα με τα έως τώρα στοιχεία που υπάρχουν.

Φυσικά, πιο οικονομική περίπτωση είναι αυτή του Ινσούα, καθώς εδώ ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πληρώσει μόνο το συμβόλαιο του παίκτη και όχι κάποιον σύλλογο. Ωστόσο, με τον Αργεντινό αριστερό μπακ δεν μπορεί ακόμη να βγει σοβαρή άκρη για τον έναν και μοναδικό λόγο: Πρώτα θέλει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Παναθηναϊκό και αν δεν τα βρει με το «τριφύλλι», τότε θα εξετάσει τις άλλες προτάσεις που θα έχει στα χέρια του. Ο ίδιος λοιπόν έχει δηλώσει δημοσίως ότι προέχουν οι συζητήσεις με τον ΠΑΟ. Οπότε, όποιος ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, θα πρέπει να έχει λίγη υπομονή. Πάντως, αν δεν ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό, τότε ο Ολυμπιακός θα βάλει κάτω όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει αν είναι ο παίκτης που θα μπορούσε να δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες στο αριστερό άκρο της άμυνας. Για την ώρα, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει θαυμαστές στο λιμάνι! Όπως έχει θαυμαστές και στην Τούμπα...

Τέλος, ο Λισάντρο Σεμέντο είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ο Πορτογάλος εξτρέμ που έχει κάνει θραύση φέτος με τον ΟΦΗ, αλλά ανήκει στην Φορτούνα Σιτάρντ, είναι ο πιο ακριβός απ’ όλους. Αν οι Ολλανδοί επιμείνουν στα 2+ εκ. ευρώ (εφόσον φυσικά δεν ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς ο ΟΦΗ που είναι στο 1,5 εκ. ευρώ), τότε ο Σεμέντο δεν θα πιάσει λιμάνι. Η Φορτούνα Σιτάρντ για κάποιον λόγο εξακολουθεί να διαρρέει ότι με λιγότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, δεν τον πουλάει. Το οικονομικό σοκ όμως που έχει υποστεί ήδη ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, ίσως αλλάξει και τα μυαλά των ανθρώπων του ολλανδικού συλλόγου.