Σε αυτά τα ματς εκτίει η ΑΕΚ - Πόσο θα πληρώσει ο Μελισσανίδης αν πάει στο γήπεδο

Η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή σε αγώνες που λογικά θα διεξαχθούν ούτως ή άλλως χωρίς κόσμο, αλλά ετοιμάζει έφεση για την τιμωρία Μελισσανίδη

Σε αυτά τα ματς εκτίει η ΑΕΚ - Πόσο θα πληρώσει ο Μελισσανίδης αν πάει στο γήπεδο

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές που επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη για όσα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη.

Συγκεκριμένα στην ΑΕΚ επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 68.000 ευρώ για το επεισόδιο που είχε οπαδός της με τον φροντιστή του Άρη.

Με βάση αυτή την ποινή και την σημείωση της επιτροπής «εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος», είναι σαφές σε ποια ματς η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς κόσμο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των play off, η ΑΕΚ δεν θα έχει φιλάθλους στους εντός έδρας αγώνες με Παναθηναϊκό και Άρη για την 1η και 3η αγωνιστική αντίστοιχα.

Πειθαρχική ΕΠΟ: Οκτώ μήνες στον Μελισσανίδη, δυο αγωνιστικές στην ΑΕΚ

Όσον αφορά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, του επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ μήνες. Η ποινή ισχύει από σήμερα ενώ σε αυτή υπάρχει η σημείωση: «...Απειλεί σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ χρηματική ποινή ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας, που επιβλήθηκε στον ως άνω εγκαλούμενο (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Άρης)...».

Δηλαδή, η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη «εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας», σημαίνει και πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Η ΑΕΚ θα ασκήσει έφεση και για τις δύο ποινές αν και νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, είναι μάλλον αδιάφορη καθώς και να ξεκινήσουν τα ματς, μάλλον θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κόσμου.

Απολογία ΑΕΚ για Μελισσανίδη: «Ουδείς πίεσε τα α@#δια του βοηθού»

Αναλυτικά, η ποινή όπως ανακοινώθηκε:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απάλλαξε τον Δημήτριο Μελισσανίδη για το πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στα άρθρα 12, 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Κήρυξε, κατά τα λοιπά, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτριο Μελισσανίδη πειθαρχικά ελεγκτέους για τα αναλυτικά αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά αδικήματα.

Επέβαλε στην εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΕΚ: ι) συνολική χρηματική ποινή ποσού εξήντα οκτώ χιλιάδων (68.000) ευρώ και ιι) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές, εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο Δημήτριο Μελισσανίδη, αξιωματούχο, τις ποινές: ι) της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ (8) μήνες και ιι) της χρηματικής ποινής ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, της εγκαλουμένης ΠΑΕ ευθυνόμενης εις ολόκληρον με τον ως άνω εγκαλούμενο.

Απειλεί σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ χρηματική ποινή ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας, που επιβλήθηκε στον ως άνω εγκαλούμενο (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Άρης)».