Η μεγάλη νομική νίκη του Ολυμπιακού και το μέλλον ΠΑΟΚ - Ξάνθης

Το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού πέτυχε μία σπουδαία νίκη ξεσκεπάζοντας ένα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε από εδώ και πέρα τι θα πράξουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η μεγάλη νομική νίκη του Ολυμπιακού και το μέλλον ΠΑΟΚ - Ξάνθης

Εν μέσω πανδημίας έγινε γνωστό και το τελεσίδικο του θέματος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την πολυιδιοκτησία. Τελικά παρέμεινε η πρωτόδικη τιμωρία στις δύο ομάδες που αφορούσε σε αφαίρεση επτά βαθμών από την καθεμία. Αυτό με λίγα λόγια επιβεβαίωσε την καταγγελία του Ολυμπιακού πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν κοινό ιδιοκτήτη.

Η χιουμοριστική απάντηση του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ (pic)

Από το ξεκίνημα αυτής της ιστορίας οι Πειραιώτες δεν επιχείρησαν να κάνουν επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε να ρίχνουν το ανάθεμα δεξιά και αριστερά. Έφτιαξαν έναν φάκελο που είχε "δεμένο" το θέμα από παντού. Ήξεραν ότι τις ατασθαλίες που είχαν γίνει και με στοιχεία προχώρησαν στην καταγγελία.

Ο Ολυμπιακός ανέδειξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνοντας εξαιρετική και υποδειγματική δουλειά το νομικό του τμήμα. Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί δεν αμφισβητούνταν και στον Πειραιά δεν είχαν ανάγκη τίποτα και κανέναν. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να βγάλουν στην επιφάνεια αυτή την ήταν σίγουροι πως δεν μπορούσε κανείς να τους αμφισβητήσει και να τους αντικρούσει.

Πράγματι επιβεβαιώθηκε πως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν κοινό ιδιοκτήτη. Παρά τις πιέσεις που άσκησαν οι Θεσσαλονικείς σε δικαστές και κυβέρνηση η αλήθεια έλαμψε. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση φρόντισε σε μία νύχτα να αλλάξει το νόμο και να σώσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Όπως παραβλέπουμε ότι η τροπολογία θα έπρεπε να ισχύσει από την επόμενη σεζόν.

Το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού έκανε σωστά τη δουλειά του και τώρα υπάρχουν δύο ζητούμενα. Το ένα είναι εσωτερικό του ΠΑΟΚ και φυσικά έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα δικαιολογηθεί στον κόσμο του αυτή η ήττα, η οποία αφήνει και κηλίδα στην ιστορία του. Ένας κόσμος που ζούσε το όνειρο του πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια ξαφνικά βλέπει ότι κακώς βγήκε στο δρόμο και έκανε λόγο ακόμα και για διχοτόμηση της Ελλάδας.

Το άλλο και σημαντικό θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής με ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Θα πρέπει να αλλάξει η μετοχική σύνθεση της ομάδας της Θράκης και να μην υπάρχει σχέση με τους Θεσσαλονικείς. Επίσης και τους αρμόδιους θα πρέπει να τους προβληματίσει τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Δηλαδή ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγχει ακόμη μία ομάδα και θα ξέρει ότι απλά θα τιμωρηθεί με -7; Είναι και αυτό ένα θέμα που προκύπτει από την κατά τα άλλα μεγάλη νομική νίκη του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά στο CAS δεν είναι και τόσο απλή η προσφυγή του ΠΑΟΚ, διότι εγκυμονεί κινδύνους μεγαλύτερης τιμωρίας.