Ξάνθη: «Έχουμε χάσει το μέτρημα» είπε η σύζυγος του Ματίας Κάστρο (vid)

Για το πως ζουν στη χώρα μας μετά την εμφάνιση του κορονοϊού μίλησαν σε ιστοσελίδα της Αργεντινής, ο επιθετικός της Ξάνθης Ματίας Κάστρο και η σύζυγός του, Ζοσεφίνα Ποντέτ.

Ξάνθη: «Έχουμε χάσει το μέτρημα» είπε η σύζυγος του Ματίας Κάστρο (vid)

Για το πως ζει στη χώρα μας μετά την εμφάνιση του κορονοϊού μίλησαν σε ιστοσελίδα της Αργεντινής, ο επιθετικός της Ξάνθης Ματίας Κάστρο και η σύζυγός του, Ζοσεφίνα Ποντέτ.

«Βρισκόμαστε σε καραντίνα για περίπου έναν μήνα, έχουμε χάσει ήδη το μέτρημα. Αυτό που βιώνουμε δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, αυτό το 2020 θα θυμόμαστε για πάντα τη θλίψη, λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό» είπε αρχικά η πρωταθλήτρια χόκεϊ, Ζοσεφίνα Ποντέτ.

«Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και φυσικά και οι δύο προπονούμαστε πολύ εδώ στο σπίτι» συμπλήρωσε ο επιθετικός της Ξάνθης από την πλευρά του.

«Σκέφτομαι πολύ την οικογένειά μου στο Νεουκέν στην Αργεντινή και όλους τους φίλους μου που έχω στην Ιταλία και την Ισπανία. Ελπίζω ότι όλα αυτά θα περάσουν σύντομα και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στους δρόμους για να συνεχίσουμε απολαμβάνοντας όλα όσα θέλουμε» υπογράμμισε η Ποντέτ.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά καλή σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο, χρησιμοποιείται μια μέθοδος γραπτού μηνύματος, όπου πρέπει να γράψεις το πλήρες όνομα και τη διεύθυνσή σου με τον αριθμό που αντιστοιχεί στο σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, επειδή εάν σε σταματήσει η αστυνομία, είναι ο τρόπος να δικαιολογήσεις για τη μετακίνησή σου» τόνισε ο Κάστρο.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μας αφήσει ένα μάθημα, όπως να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα της ζωής, όπως μία αγκαλιά, ένα φιλί και να μοιραζόμαστε περισσότερα με τους αγαπημένους μας, το οποίο σήμερα είναι αυτό που μας λείπει περισσότερο» πρόσθεσε η Ποντέτ.

«Ο κόσμος μας είναι σε δοκιμασία και ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό που συμβαίνει είναι να είμαστε ενωμένοι. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας μέσω τηλεφώνου.

Η γιαγιά της Ζοσεφίνα είναι στην κλινική Pasteur με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι 92 ετών και είναι μαχήτρια, ευτυχώς βελτιώνεται καθημερινά.

Όταν παντρευτήκαμε, η Ζοσεφίνα έπαιζε ήδη στην Ευρώπη και εγώ ήμουν στη Νότια Αμερική. Επειδή ήρθα να παίξω στην Ελλάδα συναντηθήκαμε» είπε ο φορ της Ξάνθης με την σύζυγό του να καταλήγει «ας κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να μείνουμε στο σπίτι, το κάνουμε για όλους».