Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο Profesor του Ολυμπιακού

Σε μία πολύ δύσκολη σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς πάντα έβρισκε το τέλειο σχέδιο και ήταν ο άνθρωπος που έδινε ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για να πάρουν μεγάλες νίκες.

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο Profesor του Ολυμπιακού

Το «Casa de Papel» από την Παρασκευή (3/4) είναι διαθέσιμο στο Netflix και κάνει πάταγο παγκοσμίως. Είναι μία σειρά-φαινόμενο, όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω της μεγάλης απήχησης που έχει βρει στο κοινό.

Η κόντρα με το κατεστημένο και η μυθοπλασία είναι στοιχεία που συναρπάζουν τον κόσμο και παρακολουθεί φανατικά την ισπανική σειρά. Το «Casa de Papel» έχει βρει μιμητές και στον χώρο του αθλητισμού.

Στο περσινό παιχνίδι με τη Μίλαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν ένα εκπληκτικό κορεό με θέμα την ισπανική τηλεοπτική σειρά. Ακόμη και τώρα το κορεό κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μέρος αυτής της ιστορίας έγινε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής συμμετείχε σε όλο αυτό με μεγάλη του χαρά και πέρσι είχε αναρτήσει φωτογραφία του ως «Profesor». Του άρεσε η ιστορία του 49χρονου τεχνικού και την υιοθέτησε. Ο κόουτς των Πειραιωτών ανάρτησε και νέα φωτογραφία με θέμα τη δημοφιλή ισπανική τηλεοπτική σειρά.

Αλήθεια, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο… «Profesor» του Ολυμπιακού; Είναι αυτός που εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του και αυτός που έχει το τέλειο σχέδιο για τις επιτυχίες; Η τελευταία διετία δείχνει ότι ο κόουτς παίζει άψογα τον ρόλο του «Profesor» στον Ολυμπιακό. Πλέον και οι ποδοσφαιριστές του έχουν παραδεχθεί ότι σε αυτόν οφείλονται οι μεγάλες επιτυχίες της ομάδας του Πειραιά.

Η χρονιά που είναι σε εξέλιξη και έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού επιβεβαιώνει πως ο Μαρτίνς είναι ο «Profesor» του Ολυμπιακού. Είναι μία χρονιά με πολλές δυσκολίες, αλλά ο Πορτογάλος βρήκε τρόπο να τις ξεπεράσει.

Στο τέλος της προετοιμασίας έχασε με ρήξη χιαστού τον Κώστα Φορτούνη. Βρήκε τον τρόπο και το κενό καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Στη συνέχεια της σεζόν είδε τον Ματιέ Βαλμπουενά να μένει εκτός για 1,5 με 2 μήνες. Κι όμως πάλι βρήκε τον τρόπο και κάλυψε το κενό του.

Ο Ολυμπιακός έχασε με ρήξη χιαστού τον Χιλάλ Σουντανί, τον οποίο είχε ταιριάξει ο Μαρτίνς με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον είχε βάλει στη λίστα. Ξέμεινε από εξτρέμ, αλλά και εκεί βρήκε τη λύση με τους τρεις χαφ και τον Μαντί Καμαρά να παίζει πιο μπροστά.

Αντιμετώπισε θέματα με τους στόπερ και δεν δίστασε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ουσεϊνού Μπα, ακόμη και στον Αβραάμ Παπαδόπουλο όταν είδε να ξεμένει από κεντρικούς αμυντικούς.

Έμαθε να παίζει χωρίς τον Ντανιέλ Ποντένσε ένα μήνα πριν πωληθεί, διότι τραυματίστηκε και τον έχασε με αποτέλεσμα χωρίς τον Πορτογάλο εξτρέμ να περάσει την Άρσεναλ.

Διαχειρίστηκε και τη δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με θέματα διαιτησίας και όταν δεν πήρε το ματς στον Βόλο βρήκε τρόπο να αντιδράσει και να τελειώσει την κανονική περίοδο στο +7.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτή τη σεζόν έχει διαχειριστεί αρκετές δυσκολίες, πολλές κρίσεις και τα έχει πάρει περίφημα. Βρήκε πάντα τη λύση, είχε πάντα το τέλειο σχέδιο και κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια. Τώρα ο κορονοϊός τού… ύψωσε το τελευταίο εμπόδιο και αυτός θα κληθεί να το ξεπεράσει για να «δραπετεύσει» με το τρόπαιο του πρωταθλήματος και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.